Butų nuoma: Klaipėdoje ir Vilniuje ieškoma erdvesnių, Kaune – pigesnių butų

Butų nuoma: Klaipėdoje ir Vilniuje ieškoma erdvesnių, Kaune – pigesnių butų

Prasidėjus vasarai kiek suaktyvėja nuomojamų butų rinka. Trijuose Lietuvos didmiesčiuose populiariausi yra dviejų kambarių butai, tačiau jų plotas ir kaina skiriasi. Pavyzdžiui, Klaipėdoje dažniausiai ieškoma iki 80 kvadratinių metrų, Vilniuje – iki 60 kv. m., o Kaune – iki 50 kv. m. ploto butų.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje skiriasi ir dažniausiai ieškomų butų kainos. Pavyzdžiui, sostinėje didžiausia paklausa yra nuomojamų vieno kambario butų, kurių kaina siekia iki 600, dviejų – iki 800, trijų – iki 1200, o keturių – iki 1500 litų.

Pasak E. Narbuntovičiaus, Domoplius.lt projekto vadovo, Klaipėdoje nuomojamo buto ieškantys žmonės linkę išleisti kiek daugiau pinigų negu Kaune. „Nuomojamo vieno kambario buto dažniausiai ieškoma už sumą, kuri neviršija 500 litų, dviejų – 800 litų, trijų – 1000 litų. Didžiausia paklausa yra Senamiesčio, Miško, Mažojo kaimelio ir Vitės mikrorajonuose”, – pastebi E. Narbuntovičius.

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, Vilniuje populiarūs nuomotis ne tik dviejų, bet ir trijų kambarių butai, kurių plotas siekia nuo 50 iki 80 kv. m. „Mūsų duomenimis, paklausiausi mikrorajonai yra Centras, Senamiestis, Žvėrynas ir Baltupiai. Tikėtina, kad liepos mėnesį, atvykstant studentams, padidės ir butų, kurie yra netoliese universitetų, paklausa“, – tendencijas apžvelgia E. Narbuntovičius.

Kaune ieškomų nuomotis butų kainos mažesnės negu sostinėje. Vieno kambario buto nuomai dažniausiai ieškoma už 500 litų, dviejų – už 600, o trijų arba keturių – už 1000 litų neviršijančią sumą. Populiariausi mikrorajonai yra Senamiestis, Kalnėnai ir Šilainiai.

Vidutinė vieno kambario buto nuomos kaina šiuo metu yra 760 litų, dviejų kambarių – 1200, trijų – 1700 litų. Kaune ir Klaipėdoje kainos yra žymiai mažesnės. Vieno kambario nuoma abiejuose miestuose siekia 530 litų, dviejų kambarių Kaune – 700, o Klaipėdoje – 900 litų, trijų kambarių atitinkamai – 850 ir 1100 litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder