"Klaipėdos ekspertizė" - vienas sėkmingos statybos garantų

"Klaipėdos ekspertizė" - vienas sėkmingos statybos garantų

Jautriausiai į ekonominį sąstingį sureagavęs statybų sektorius smogė ne tik statybininkams, bet ir projektuotojams bei projektus vertinantiems ekspertams. Neseniai UAB "Klaipėdos ekspertizė" direktore tapusi projektuotoja Nijolė Kardelytė tikisi, kad jos vadovaujama bendrovė dėl savo kvalifikacijos ir patirties toliau didins užsakymų portfelį.

"Esame vienintelė įmonė Klaipėdos regione, atliekanti bendrąsias projektų ekspertizes. Firmų, atliekančių dalines ekspertizes, yra daugiau. Tačiau dalinė ekspertizė yra tik viena sudedamųjų bendrosios ekspertizės dalių. Kadangi esame išskirtiniai, į mus kreipiasi gamybinės paskirties objektų, ypatingų statinių, daugiabučių gyvenamųjų namų, kurie skirti daugiau nei 100 žmonų gyventi, projektų plėtotojai. Šias paslaugas teikiame fiziniams ir juridiniams asmenims bei valstybinėms institucijoms", - apie veiklos specifiką pasakoja N. Kardelytė.

Pasak jos, patyrę "Klaipėdos ekspertizės" specialistai tikrindami projektą, nustato projekto atitikimą statybą reguliuojantiems teisės aktams, normatyviniams statybos techniniams dokumentams ir specialiesiems reikalavimams.

N. Kardelytė konstatuoja, kad pastaraisiais metais dėl sumenkusių statybų apimčių užsakymų labai sumažėjo. "Šalies ekonomiką, ypač gyvenamosios statybų sektorių, sukausčius sąstingiui, sumažėjo darbo ir architektams, projektuotojams. Tuo pačiu mažiau užsakymų gauname ir mes. Todėl tenka dalyvauti įvairiuose konkursuose įvairiose šalies vietose, ne tik Klaipėdos regione. Malonu konstatuoti, kad vis dažniau rangovai renkasi mūsų paslaugas. Ne tik dėl mažesnės kainos, bet ir dėl profesionalumo", - pasakojo N. Kardelytė.

Bendrąja projekto ekspertize apibendrinami dalinių projekto ekspertizių (kurios yra bendrosios projekto ekspertizės sudėtinės dalys) aktuose pateiktų projekto dalių įvertinimai, patikrinama, ar suderinami jie tarpusavyje, taip pat jų kokybė ir pateikiamas bendras projekto įvertinimas. Neatlikus ekspertizės, negalima jokia statyba - jei ji vykdoma legaliai.

"Klaipėdos ekspertizės" specialistai kartu su kolegomis vertino Klaipėdai ar visam regionui svarbius projektus: KLAI-PET įmonės Rimkų kaime, "Klaipėdos Smeltės" jūrinių konteinerių terminalo, Malkų įlankos pasienio kontrolės punkto, Tarptautinio Palangos oro uosto keleivių terminalo rekonstrukcijos ir kilimo tako prailginimo, vėjo jėgainių parko Šilutės, Mažeikių rajonuose, Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso, teritorijos prie Smeltės upės Klaipėdoje infrastruktūros, H. Manto gatvės rekonstrukcijos.

Ši uostamiesčio bendrovė taip pat yra laimėjusi konkursus ekspertines paslaugas teikti Kelmės ir Raseinių savivaldybėse vykdomiems ir iš šių savivaldybių biudžetų finansuojamiems projektams.

"Atlikdami iš Europos Sąjungos programų ar savivaldybių ir valstybės biudžetų finansuojamų projektų ekspertizes, vertiname, ar jie neprieštarauja statybų techniniam reglamentui, Statybų įstatymui, ar neviršijama pateikta sąmata", - paaiškina N. Kardelytė.

Bendrovėje "Klaipėdos ekspertizė" dirba atestuoti įvairių statybos sričių specialistai, techninės priežiūros vadovai, projektuotojai, ekspertai.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder