Mirusi moteris "pasirašė" žemėtvarkos dokumentą

Mirusi moteris "pasirašė" žemėtvarkos dokumentą

Rusnėje gyvenantis Romas Kolpertas „Šilokarčemai“ papasakojo vieną sunkiai įtikėtiną atvejį – tik dabar jis netikėtai sužinojo, kad jo mama, praėjus po jos mirties vienuolikai dienų, sugebėjo „pasirašyti“ ant vieno žemėtvarkos dokumento.

R. Kolpertas sakė, kad jo mama Galina Kolpertienė mirė šių metų vasarią 3-iąją, o ant to dokumento ji „pasirašė“ vasario 14-ąją. Šitą „stebuklą“ jis išvydo nuvažiavęs į Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyrių. Tą parašą taip pat matė ir R. Kolperto sesuo.

„Po motinos mirties nusprendžiau išsinuomoti jai priklausiusį 31 aro dydžio asmeninio ūkio sklypą. Man dokumentus tvarkęs žemėtvarkininkas pasakė: „Romai, jau yra to sklypo geodeziniai matavimai padaryti“. Paklausiau - o kas ir kaip galėjo juos padaryti, jei niekas neprašė mūsų parašų?“, – stebėjosi R. Kolpertas.

Taip pat teigė, kad išsinuomoti tą žemę pirmumo teisę turėjo arba jis, arba gretimo sklypo savininkas. Panašu, kad ji neatiteks nei vienam, nei kitam. Pasak R. Kolperto, neseniai paaiškėjo, kad tą sklypą nori nusipirkti kažkoks Vainute gyvenantis P. B. (pavardė redakcijai žinoma, - aut. pastaba).

Minėtasis sklypas yra šalia Rusnės miestelio, Skirvytėlės gatvėje. Praėjusio ketvirtadienio popietę ten nuvykusi Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus komisija jau rado šviežiai sukaltus riboženklius. Matyt, kažkokie matavimai išvakarėse tikrai buvo padaryti.

Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus vyriausioji specialistė (teisininkė) Indrė Nausėdienė sakė, kad yra gautas Vilniuje gyvenančios L. B. prašymas dėl to vainutiškio P. B. naudojamo žemės sklypo, esančio Šyškrantės kaime, Rusnės seniūnijoje, patikrinimo. Tad vyriausioji specialistė (geodezininkė) Astrida Daukintienė aną ketvirtadienį jį ir patikrino, t. y. išmatavo sklypą.

R. Korpertas „Šilokarčemai“ sakė, kad jau kitą dieną – penktadienį – į Vilnių, į Generalinę prokuratūrą, bus nuvežtas skundas dėl mirusios jo mamos parašo suklastojimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder