Senos statybos butai ir toliau pinga

Senos statybos butai ir toliau pinga

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus" Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje -, reikšmė šių metų lapkritį smuktelėjo 0,2 proc. Spalį buvo užfiksuotas toks pats kainų sumažėjimas. Palyginti su praėjusių metų lapkričiu, per metus butų kainos Lietuvos didmiesčiuose krito 1,6 proc.

Lapkritį didžiausias kainų nuosmukis buvo užfiksuotas Panevėžyje. Joms smuktelėjus 1 proc., vidutinė kvadratinio metro kaina sumažėjo iki 1816 Lt (-19 Lt/m2). Kaune ir Vilniuje atitinkamai buvo užfiksuotas 0,4 proc. ir 0,2 proc. kainų sumažėjimas. Vidutinė kvadratinio metro kaina Kaune smuko iki 3277 Lt (-14 Lt/m2), Vilniuje - iki 4097 Lt (-8 Lt/m2). Didžiausias kainų pokytis užfiksuotas senos statybos butuose gyvenamuosiuose Kauno, Panevėžio ir Vilniaus miestų rajonuose, kur kainos per mėnesį sumažėjo atitinkamai 1,3, 1,2 ir 0,6 proc.

Klaipėdoje ir Šiauliuose lapkritį vidutinės butų kainos nekito ir išliko tokios pačios kaip ir spalį: Klaipėdoje - 3310 Lt/m2, o Šiauliuose - 1891 Lt/m2.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder