Suplanavo dar vieną miesto kvartalą

Suplanavo dar vieną miesto kvartalą

Sausio 6-ąją Klaipėdos savivaldybėje vyks 166 ha apimančios daugiabučių namų kvartalų teritorijos, ribojamos Jūrininkų prospekto, Šilutės plento, Smiltelės ir Liubeko gatvių, detaliojo plano svarstymas.

Planą parengė bendrovė "Geometra". Viena iš plano rengėjų Dovilė Balsytė prisipažįsta, kad lengva nebuvo, nes teko planą derinti su įvairiomis institucijomis ir daugiabučių gyventojais.

"Įvairių niuansų, sunkumų buvo. Stengėmės išklausyti visas puses ir atsižvelgėme į pastabas tiek, kiek galėjome. Opiausias gyventojams klausimas - automobilių stovėjimo aikštelės. Detaliajame plane mes numatėme tik galimybę jas rekonstruoti, o visa kita jau spręs techninis projektas. Mūsų pagrindinė užduotis - suformuotis sklypus", - sakė D. Balsytė.

Pasak jos, daugiausia sklypai formuoti kvartalais, tačiau atsižvelgiant į pageidavimus kai kurie pasmulkinti atkreipiant dėmesį į tai, kad vėliau būtų patogu įrengti automobilių stovėjimo aikšteles.

Suformuoti ir keli nauji sklypai - komercinės, inžinerinės, visuomeninės paskirties, gyvenamųjų namų.

Nuo šių metų gruodžio 16 iki sausio 3 d. detalusis planas turėtų būti viešai eksponuojamas savivaldybės pirmame aukšte. Ten pat sausio 6 d. 11 val. vyks viešas susirinkimas visuomenės pareikštiems pasiūlymams ir plano sprendiniams aptarti.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog šioje teritorijoje yra apie 10 tūkst. butų. Manoma, kad ateityje čia automobilių stovėjimo vietų turėtų būti triskart daugiau nei yra dabar.

Numatoma kiemuose plėsti automobilių stovėjo aikšteles nekertant medžių ir nemažinant vaikų žaidimo aikštelių. Be to, numatoma rekonstruoti kvartalines gatves ir padidinti jose vietų automobiliams statyti skaičių. Pagrindinėse gatvėse tai daryti nerekomenduojama, prie jų siūloma įrengti apsaugines želdinių juostas.

Beje, planuojama nutiesti vieną naują gatvę su automobilių stovėjimo aikštelėmis, Mogiliovo gatvėje statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę. Be to, naujas stovėjimo aikšteles siūloma įrengti Vingio, Bandužių, Budelkiemio, Laukininkų, Smiltelės gatvėse.

Žinia, Smiltelės gatvėje, vietoje dabartinės automobilių stovėjimo aikštelės bendrovė "Lidl" planuoja statyti prekybos centrą. Jam siūloma įrengti požeminę ar pusiau požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder