KN stiprina ryšius su amerikiečių SGD milžinėmis

KN stiprina ryšius su amerikiečių SGD milžinėmis

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN (AB „Klaipėdos nafta“) toliau stiprina dėmesį tarptautinei SGD veiklai. Šią savaitę KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius darbo vizitu lankėsi Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur susitiko su vienų didžiausių SGD sektoriaus bendrovių atstovais aptarti galimos partnerystės ir plėtros.

KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius susitiko su amerikiečių SGD tiekėjos „Freeport LNG“, įvairių SGD projektų plėtotojų „Cheniere“ ir „NextDecade“ bei SGD terminalų operatorės „Commonwealth LNG“ atstovais. Vizito metu taip pat įvyko susitikimai su SGD prekybos įmonėmis „Total“ bei BP.

„Turime daug neišnaudoto potencialo plėsti bendradarbiavimą su JAV ir šios šalies energetikos bendrovėmis. Mūsų patirtis ir kompetencija yra vertinama tarptautiniu lygiu. Tikime, kad partnerystė bei įtvirtinti kontaktai su JAV SGD sektoriaus bendrovėmis sustiprins mūsų pozicijas plėtojant SGD importo terminalų projektus“, – sakė M. Jusius, KN generalinis direktorius.

KN vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad JAV kitąmet planuoja didinti SGD pasiūlą Europai, o tai taip pat atveria ir naujų galimybių SGD terminalui Lietuvoje. „Mūsų tikslas – efektyviau išnaudoti SGD terminalą Klaipėdoje. Užmezgus bendradarbiavimą ir pasinaudojus mūsų infrastruktūra SGD importui iš JAV galėtume stiprinti kuriamą pridėtinę vertę ne tik Lietuvai, bet ir visame Baltijos šalių regione. Tai, be jokios abejonės, galėtų prisidėti prie terminalo išlaikymo kaštų mažinimo gyventojams ir verslui Lietuvoje“, – pabrėžė KN vadovas.

M. Jusius pažymi, kad galimybė importuoti amerikietiškas SGD įgaus dar didesnę prasmę užbaigus dujų jungčių projektus mūsų regione. Preliminariai 2020 metais bus įgyvendintas Estijos ir Suomijos jungties projektas, o 2021 m. planuojamas Lenkijos ir Lietuvos jungties projekto užbaigimas.

Šių metų balandį KN ir JAV SGD tiekėja bei būsimo SGD terminalo operatorė „Freeport LNG“ Vašingtone pasirašė tarpusavio memorandumą dėl tolesnio bendradarbiavimo kuriant ir plėtojant antžeminės infrastruktūros, skirtos SGD plaukiojantiems terminalams (FSRU), projektavimą ir plėtrą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder