Per šventes „Maisto bankui“ sudėtingas darbo sąlygas palengvino laiku suteikta parama

Per šventes „Maisto bankui“ sudėtingas darbo sąlygas palengvino laiku suteikta parama

Šios šventės „Maisto banko“ komandai buvo nelengvos: didėjantis žmonių, kuriems reikalinga pagalba, skaičius, augantys užsikrėtimai koronavirusu, griežtėjantis karantinas itinapsunkino darbo sąlygas. Tačiau, anot „Maisto banko“ komunikacijos vadovės Miglės Petronytės, sudėtingu metu ilgametis „Maisto banko“ partneris prekybos tinklas „Iki“ suteikė itin reikalingą paramą kulinarijos gaminiais.

„Šventiniu laikotarpiu itin didelis krūvis teko maisto perdirbimo virtuvei, kurioje ruošiami maisto paketai ir šiltas maistas senjorams bei nakvynės namų gyventojams. Dėl stipriai išaugusio poreikioir griežto karantino virtuvės komandai suspėti atlikti visus darbus darėsi sudėtinga, o dėl mažų patalpų pandemijos sąlygomis pasikviesti daugiau savanorių galimybės nebuvo, todėl parama kulinarijos gaminiais buvo ypač vertinga“, – sako M. Petronytė.

Prekybos tinklo suteikta parama nuėmė didelę naštą – organizacijos savanoriams nebetenka iki išnaktų dirbti norint suspėti laiku paruošti maistą.Taip pat sumažėjus krūviui nebereikalingas toks didelis kiekis virtuvėje padedančių žmonių, tad dėl laiku suteiktos pagalbos galima užtikrinti pagalbininkų saugumą.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad prekybos tinklas pastebi ir supranta, koks sudėtingas šis laikotarpis „Maisto banko“ organizacijai, todėl deda pastangas kuo labiau prisidėti prie sąlygų palengvinimo.

„Sužinoję, kad dėl mažesnio savanorių skaičiaus organizacijai reikalinga skubi pagalba,reagavome nedelsdami ir suteikėme dar vienos rūšies paramą kulinarijos produktais. Džiaugiamės, kad mūsų paaukoti jau paruošti kulinarijos gaminiai ne tik palengvino organizacijos darbuotojų darbą, bet ir atsidūrė ant tų, kuriems šiuo metu labiausiai reikia pagalbos, stalo“, – sako V. Budrienė.

Dėl karantino išaugoparamos poreikis

„Maisto banko“ komunikacijos vadovė teigia, kad pandemija organizacijos veiklą itin pakoregavo– karantino metu daliai žmonių maisto paketus tenka pristatyti į namus.Pavyzdžiui, vien Vilniaus mieste šiuo metu maisto yra vežama beveik tūkstančiui senjorų. Tai lemia padidėjusį darbokrūvį perdirbimo virtuvėje ir labdaros valgykloje, taip pat reikia daugiau pagalbos surenkant maistą iš prekybos tinklų, jį rūšiuojant sandėliuose ir perduodant kitoms nevyriausybinėms organizacijoms.

Pandemijos metu įrengta naujų maisto dalinimo punktų, pailgintas paramos atsiėmimo laikas, o kai kuriuose miestuose parama yra dalinama žmonėms tiesiai iš autobusiuko.

Šiuo sudėtingu laiku paramos prašančiųjų skaičius labai sparčiai auga: šiuo metu „Maisto bankas“ remia beveik 600 kitų nevyriausybinių organizacijų visoje Lietuvoje, kurios kiekvieną savaitę prašo vis daugiau paramos – dalyje jų paramos gavėjų skaičius padidėjo net 3–4 kartus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder