Verslininkas kraupsta: už tokius pinigus niekas nenori dirbti

Verslininkas kraupsta: už tokius pinigus niekas nenori dirbti

550–585 eurai atskaičius mokesčius – tiek indų plovėjui-valytojui siūlo Klaipėdoje darbuotojo ieškantis verslininkas Andrius Jurgelevičius. Vyras jau baigia prarasti viltį, mat dirbti už tokį atlyginimą norinčiųjų nėra.

„Kiek reikia mokėti indų plovėjai ar plovėjui, kad susidomėtų?“ – įvairiose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse įdėjęs skelbimą klausė jis.

Skelbime rašoma, kad darbas numatomas vienoje Klaipėdos valgyklų, o dirbti reikėtų darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. dienos.

A.Jurgelevičius pasakojo ieškoti darbuotojo pradėjęs prieš dvi savaites, tačiau norinčiųjų kol kas neatsirado.

„Nemažai skambinančių, bet jie daugiau klausia, ar čia aferistų reklama. Žmonės netiki, kad indų plovėjui-valytojui galima tiek mokėti“, – sakė A.Jurgelevičius.

550–585 eurų atskaičius mokesčius – dideli pinigai?

„Ne, tai nėra didelis atlyginimas. Aš kažin ar išgyvenčiau iš jo su savo šeima, bet šiam darbui nereikia kvalifikacijos.

Tau nereikėjo įgyti išsilavinimo, nereikėjo investuoti savo laiko, žinių. Tu gali būti baigęs aštuonias klases, gali nemokėti nei anglų, nei rusų kalbų. Tau tereikia į darbą atvykti nemokamu įmonės transportu ir atidirbti 8 valandas.

Tai nėra didelis atlyginimas, bet aš negaliu iškraipyti rinkos ir mokėti indų plovėjui 700 eurų“, – sakė A.Jurgelevičius.

Toks darbo skelbimas socialiniame tinkle susilaukė įvairių reakcijų.

„Dirbciau uz tokį atlyginimą, tik gaila, kad ta Klaipėda toli“, – komentavo Virginija.

„As už 200 eurų indus ploviau nuo 7.30 iki 21 val“, – rašė kita.

„Labai geras atlyginimas. Plungeje tokio nė su žiburiu nerasi. Valytojos-indų plovėjos darbas – tik per draugus bičiulius ir artimuosius. Pinigėlių niekas už gražias akis neduoda. O kad toks pasirinkimas būtų Plungėje. Seniai kažko panašaus ieškau, bet nerandu“, – rašė Rima.

„O jūs pasakykit, kaip žmogui išgyventi už 585 eurų? Tik nereikia teisintis, kad daugiau negalite mokėti“, – piktinosi komentatoriai.

„Kiek reikia mokėti indų plovėjai, kad susidomėtų?“, – daugelyje įvairiausių socialinio tinklo „Facebook“ grupių patalpinęs skelbimą klausė jis.

Kaip sakė Lietuvos darbo biržos atstovė spaudai Milda Jankauskienė, Lietuvoje vidutinis indų plovėjų (rankomis) darbo atlygis, neatskaičius mokesčių, siekia 400-450 eurų, Klaipėdos apskrityje – 400-500 eurų.

Šių metų rugpjūčio 1 d. šalyje buvo registruota 142,7 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų – 385 indų plovėjai (rankomis).

Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje registruota 50 indų plovėjų (rankomis), iš jų Klaipėdoje – 33. Rugpjūčio 1 d. registruotos 38 laisvos darbo vietos indų plovėjams (rankomis), iš jų Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje – 3 laisvos darbo vietos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder