"Air France" panaikins 5 tūkst. darbo vietų

"Air France" panaikins 5 tūkst. darbo vietų

Aviacijos kompanija "Air France" vykdydama išlaidų mažinimo programą panaikins 5 tūkst. 122 darbo vietas. Iš viso bendrovė turi 49,3 tūkst. etatų, teigiama kompanijos pranešime spaudai.

1 tūkst. 712 darbo vietų bus likviduota išėjus į pensiją darbuotojams 2012-2013 m. laikotarpiu. Likusią dalį - 3 tūkst. 410 darbo vietų - planuojama panaikinti pervedus darbuotojus dirbti ne visą darbo dieną, taip pat atleidus dalį savo noru, pagal šalių susitarimą. "Air France" žada neatleidinėti darbuotojų be jų savanoriško sutikimo iki 2013 m. pabaigos.

Pirmieji pranešimai Prancūzijos spaudoje apie "Air France" planuojamą darbo vietų naikinimą pasirodė gegužės antrojoje pusėje. Tuomet oro transporto bendrovės atstovai skelbė, kad informacija neatitinka tikrovės ir kad iki 2015 metų darbo vietų neplanuojama naikinti.

Šių metų sausį "Air France" paskelbė pirmąją išlaidų mažinimo plano dalį. Planuojama sutaupyti apie milijardą eurų. Anot kompanijos, bus ne tik naikinamos darbo vietos, bet ir įšaldomi atlyginimai, karpomos investicijos. Pagal antrąją plano dalį "Air France" tikisi sutaupyti dar milijardą eurų.

Per praėjusius metus Prancūzijos-Nyderlandų aviacijos koncernas "Air France-KLM" - "Air France" savininkas - patyrė 809 mln. eurų nuostolių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder