Atsistatydino vienos didžiausių pasaulio draudimo įmonių vadovas

Atsistatydino vienos didžiausių pasaulio draudimo įmonių vadovas

"Aviva", antros didžiausios pagal klientų skaičių draudimo bendrovės, vadovas Endriu Mosas (Andrw Moss) šią savaitę palieka savo postą. Apie tai skelbiama draudimo kompanijos pranešime spaudai.

Kaip praneša AFP, maždaug prieš savaitę visuotinis akcininkų susirinkimas nepatvirtino premijų E. Mosui. Prieš išmokų didinimą vadovui balsavo 54 proc. akcininkų. Tokiais atvejais susirinkimo sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio, bet paprastai jų yra laikomasi.

Laikinai eiti direktoriaus pareigas paskirtas direktorių tarybos narys Džonas Makfarlanas (John McFarlane). Šiuo metu ieškoma kandidatų į draudikės vadovo postą. Pats Dž. Makfarlanas turi nemažos patirties finansų valdymo srityje - nuo 2008 m. jis ėjo vadovaujančias pareigas banke "Royal Bank of Scotland", o iki tol - Australijos bankų grupėje ANZ.

"Aviva" priklauso didžiausių pasaulyje draudikių penketui. Pagrindinė kompanijos veikla - gyvybės ir pensijų draudimas. Bendrovėje dirba apie 60 tūkst. žmonių, o klientų skaičius viršija 45 milijonus. Kompanijos istorijos pradžia siekia 1696 metus, tačiau šiuo pavadinimu kompanija žinoma nuo 2000-ųjų.

"Aviva" turi atstovybę ir Lietuvoje. "Aviva Lietuva" yra viena iš trijų didžiausių ilgalaikio taupymo paslaugų tiekėjų Lietuvoje ir šiuo metu iš viso aptarnauja beveik 210 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder