Budapeštas: Vengrijos ir Rusijos branduolinis projektas buvo suderintas su EK dar 2013 metais

Budapeštas: Vengrijos ir Rusijos branduolinis projektas buvo suderintas su EK dar 2013 metais

Sutartis tarp Vengrijos ir Rusijos, pagal kurią numatytas dviejų atominių reaktorių įrengimas Vengrijos atominėje jėgainėje "Pakš", buvo suderintas su Europos Komisija (EK) dar 2013 metais ir jokių priekaištų šiuo klausimu nebuvo sulaukta, pranešė už projektą atsakingas Vengrijos vyriausybės įgaliotasis atstovas Atila Asodis (Attila Asodi), komentuodamas publikacijas žiniasklaidoje apie galimą ES sprendimą blokuoti sutartį.

Ši procedūra buvo pradėta 2013 metais, jokių priekaištų nesulaukėme ir šiuo pagrindu 2014 metų sausį buvo sudaryta Rusijos-Vengrijos tarpvalstybinė sutartis dėl "Pakš 2" projekto, sakė jis.

Kaip pirmadienį rašė laikraštis "The Financial Times" (FT), šiuo metu EK tikrina valstybinės korporacijos "Rosatom", sudariusios sutartį dėl statybos, subsidijų teisėtumą, be to, Komisija abejoja pačių sutarčių teisėtumu.

2014 metais Rusija ir Vengrija pasirašė sutartį, pagal kurią vienintelėje Vengrijos "Pakš" atominėje elektrinėje bus pastatyti du nauji branduoliniai reaktoriai. "Rosatom" neatmeta galimybės statyti dar du papildomus reaktorius šioje platformoje, jeigu Vengrijos vyriausybė tam pritartų.

Pirmadienį žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Europos Sąjunga gali užblokuoti Rusijos ir Vengrijos sutartį dėl dviejų naujų branduolinių reaktorių statybos atominėje jėgainėje "Pakš".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder