ECB atliks devynių euro zonos bankų stresų testus

ECB atliks devynių euro zonos bankų stresų testus

Europos centrinis bankas (ECB) ketina atlikti devynių euro zonoje registruotų bankų streso testus ir patikrinti jų finansinius balansus, tarp jų - ir Rusijos bankų "Sberbank" ir VTB padalinių Austrijoje, "Sberbank Europe" ir "VTB Bank", informuoja naujienų agentūra "Reuters".

"Bankai buvo informuoti ir pažadėjo bendradarbiauti su ECB artimiausiais mėnesiais. Tikimasi, kad šis patikrinimas bus užbaigtas iki 2015 metų pabaigos". - sakė ECB atstovas.

ECB įtraukė Rusijos kreditinių organizacijų Austrijos padalinius į sąrašą bankų, kuriuos jis stebi, praėjusių metų birželį, įvesdamas precedento neturinčią jų veiklos Europoje kontrolę.

Rusija palaiko glaudžius ryšius su Austrija, tačiau abiejų šalių prekyba nukentėjo dėl krizės Ukrainoje.

Kaip skelbiama ECB pranešime, bus tikrinama finansinė padėtis šių bankų: Belgijos "Banque Degroof", Prancūzijos "Agence Francaise De Developpement", JAV banko "J.P. Morgan Bank" padalinių Liuksemburge, Slovėnijos "Unicredit Banka Slovenija", Italijos "Unit Cerdit" padalinio Slovėnijoje, Suomijos "Kuntarahoitus Oyj" ir Maltos " Mediterranean Bank". Bus atliekamas ir Portugalijos "Novo banco" streso testas, praneša ECB.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder