"Gazprom" oficialiai skelbia nutraukianti "Pietų srauto" statybų projektą

"Gazprom" oficialiai skelbia nutraukianti "Pietų srauto" statybų projektą

Vizito Turkijoje metu "Gazprom" vadovas Aleksejus Mileris oficialiai paskelbė, kad prie dujotiekio "Pietų srautas" statybų grįžtama nebus, praneša "RIA Novosti".

"Viskas, projektą nutraukėme", - sakė A. Mileris, žurnalistų paklaustas apie "Pietų srauto" likimą. Taip pat "Gazprom" vadovas nurodė, kad Maskva ir Ankara susitarė dėl jūrinio dujotiekio statybų - juo kasmet galės būti perpumpuojami 63 mlrd. kub. metrų dujų. Anot pareigūno, 14 mlrd. kub. metrų dujų teks Turkijai, o likusi kuro dalis bus tiekiama į Turkijos ir Graikijos pasienį. Prie naujojo dujotiekio bus prijungta ir siurblinė "Russkaja", anksčiau planuota naudoti "Pietų srauto" projekte.

Nuo 2011 metų "Gazprom" "Pietų srauto" dujotiekio statybų projektui jau išleido 4,66 mlrd. JAV dolerių. Šiais metais projekto realizavimui bendrovė buvo pasiruošusi skirti 135 mlrd. rublių.

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šiuo metu Rusija negali tęsti "Pietų srauto" dujotiekio statybų. Bulgarija blokavo vamzdyno tiesimą jūros dugnu. "Atsižvelgus į tai, kad iki šiol iš Bulgarijos negavome leidimo, manome, kad dabartinėmis sąlygomis Rusija negali tęsti šio projekto", - sakė V. Putinas Ankaroje bendroje spaudos konferencijoje su Turkijos prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu (Recep Tayyip Erdogan).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder