Holivudas džiaugiasi itin sėkmingais metais

Holivudas džiaugiasi itin sėkmingais metais

Holivudui 2012-ieji buvo ypač sėkmingi. Šiaurės Amerikoje filmai uždirbo 10,8 mlrd. dolerių, o parduotų bilietų skaičius augo pirmą kartą per pastaruosius trejus metus.

Kino teatruose parduodamų bilietų skaičius smuko pastarąjį dešimtmetį, tačiau prognozuojama, kad šiemet jų bus parduota 1,36 mlrd. – daugiau kaip 5 proc. daugiau nei 2011 metais.

Pelningiausiais šių metų filmais tapo „Keršytojai“ („The Avengers“), Šiaurės Amerikoje surinkę 623 mln. dolerių, o visame pasaulyje – 1,5 mlrd. dolerių, ir juosta apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ („The Dark Knight Rises“), uždirbusi 448 mln. dolerių namuose ir 1,1 mlrd. dolerių pasaulyje.

Prie 1 mlrd. dolerių ribos artėja ir naujausias filmas apie Jamesą Bondą „Skyfall“. Kitos didelės sėkmės sulaukę juostos – „Bado žaidynės“ („The Hunger Games“) ir „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ („The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part Two“).

4-ajame ir 5-ajame dešimtmečiuose, dar prieš prasidedant televizijos erai, kasmet Jungtinėse Valstijose buvo parduodama iki 4 mlrd. bilietų į kino filmus.

Pastaraisiais metais rimtą smūgį pardavimams sudavė išpopuliarėję DVD ir nešiojami įrenginiai.

Tačiau kino studijų vadovai teigia, kad naujausi skaičiai gali pranašauti naują etapą Holivudui.

„Galiausiai, tai pergalė. Jei mes pasiūlysime produktą, kurio žmonės nori, jie ateis. Nors gali sėdėti namie ir žiūrėti filmą dideliame didelės raiškos ekrane, žmonės nori išeiti iš namų“, – teigė „Paramount Pictures“ platinimo skyriaus vadovas Donas Harris.

Holivudo studijų vadovai įsitikinę, kad 2013 metais pavyks peržengti 11 mlrd. ribą. Kitąmet žiūrovams žadama pristatyti naujausias „Geležinio žmogaus“ („Iron Man“), „Star Trek“, „Bado žaidynių“ dalis, naują filmą apie Supermeną „Man of Steel“, antrąją trilogijos „Hobitas“ („Hobbit“) dalį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder