L.Frydenas: Liuksemburgas sieks didesnio bankų skaidrumo

L.Frydenas: Liuksemburgas sieks didesnio bankų skaidrumo

Liuksemburgas apsvarstys visas įmanomas priemones, kaip padidinti bankų sektoriaus skaidrumą kovoje su mokesčių vengimu, sakė šalies finansų ministras Vokietijos laikraščiui.

Lukas Frydenas (Luc Frieden) laikraščiui "Allgemeine Sonntagszeitung" sekmadienį sakė norįs sustiprinti bendradarbiavimą su užsienio valstybių mokesčių institucijomis, informuoja BBC.

Liuksemburgas garsėja savo itin uždaru bankininkystės sektoriumi.

Vokietija yra viena iš šalių, tvirtinančių, kad šią šalį, kaip mokesčių "rojų", itin pamėgo užsienio klientai.

Kalbėdamas su Vokietijos laikraščio žurnalistais L. Frydenas pripažino, kad kitos šalys vis aktyviau reikalauja suteikti daugiau informacijos apie tai, kokias pinigų operacijas vykdo jų piliečiai užsienio bankuose.

"Jau pastebima tarptautinė tendencija, kai automatiškai keičiamasi informacija apie bankuose laikomus indėlius. Mes tam jau griežtai nebesipriešiname", - sakė jis.

Penktadienį Vokietija pasirašė sutartį dėl kovos su mokesčių vengimu su Šveicarija, kurios bankai taip pat garsėja savo uždarumu. Šis susitarimas, tikimasi, leis Vokietijai atsiimti iš Vokietijos indėlininkų, slepiančių pinigus Šveicarijos bankuose, mokesčius.

Liuksemburge gyvena tik 500 tūkst. žmonių, tačiau bendra indėlių suma šios šalies bankuose ir kitose finansų institucijose daugiau nei 20 kartų viršija šalies BVP.

Vis dėlto, tvirtina L. Frydenas, nepaisant šalies ekonomikos priklausomybės nuo finansų sektoriaus, Liuksemburgas "nesiremia klientais, norinčiais sutaupyti iš mokesčių".

Ministras tikino, kad jam norėtųsi, jog Liuksemburgo bankų klientus pritrauktų čia teikiamų paslaugų kokybė, o ne finansinių operacijų slaptumas.

Pastaraisiais metais Europoje vis aktyviau raginama stiprinti bankų sektoriaus skaidrumą, o šalių, susiduriančių su finansinėmis problemomis dėl pasaulinės recesijos, vyriausybės mėgina blokuoti visas "landas", naudojamas išvengti mokesčių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder