Rygoje nustatyti du potencialiai nesaugūs pastatai: juose esančios "Maxima" ir "Rimi" uždaromos

Rygoje nustatyti du potencialiai nesaugūs pastatai: juose esančios "Maxima" ir "Rimi" uždaromos

Rygos miesto statybų valdyba, patikrinusi bendrovės "Re&Re" statytus viešosios paskirties pastatus mieste, dviejuose jų aptiko pažeidimus. Ekspertai nurodo, kad atraminės pastatų konstrukcijos nėra pakankamai stiprios ir kelia potencialią grėsmę.

Viename iš šių pastatų įsikūrusi parduotuvė "Rimi", taip pat nesaugus nurodytas ir prekybos centras "Sahara", kuriame veikia parduotuvė "Maxima".

Atlikdami pastarojo pastato patikrą, specialistai pastebėjo, kad atraminėje konstrukcijoje visuose aukštuose atsiradęs 2-3 cm pločio įtrūkimas. "Rimi" parduotuvės patikros metu rasta stogo dangos korozija, įtrūkiai išorinėse pastato sienose ir sijų konstrukcijų išsikraipymai. Pastatų savininkams nurodyta nedelsiant atlikti techninius konstrukcijų patikrinimus ir išsiaiškinti, ar jos tikrai saugios.

Vėliau statybų bendrovės "Re&Re" verslo plėtros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Marytė Straumė pranešė, kad įmonė nedalyvavo statant nurodytus pastatus. Pasak jos, "Sahara" prekybos centre "Re&Re" niekada nėra vykdžiusi jokių darbų, o "Rimi" atliko tik vidaus apdailos ir patalpų planavimo darbus, t. y. nestatė atraminių pastato konstrukcijų.

Abi parduotuvės po statybų valdybos išvadų skubiai uždarytos, iš jų evakuoti žmonės.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder