Vladimiras Putinas dėl JAV dolerio nerimauja labiau nei dėl euro

Vladimiras Putinas dėl JAV dolerio nerimauja labiau nei dėl euro

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sakė, kad Europos požiūris į euro zonos skolų krizę jam teikia pasitikėjimo, tačiau jis norįs, kad Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalys didesnį dėmesį kreiptų į JAV užsienio skolą, informuoja AFP.

"Man suteikia pasitikėjimo tai, kaip Europos Komisija, su kuria retai sutariame, ir euro zonos šalys ketina įveikti problemas, su kuriomis susidūrė", - baigiantis G20 susitikimui žurnalistams sakė V. Putinas.

Tačiau Rusijos lyderis taip pat pažymėjo, kad jam trūksta aiškumo dėl JAV dolerio ateities po lapkričio rinkimų.

"Jeigu pusę savo atsargų laikome JAV doleriais ir JAV obligacijomis, norėtume žinoti, kas su JAV doleriu bus po JAV prezidento rinkimų", - žurnalistams sakė V. Putinas.

"Jų skola siekia 15 trilijonų! - po pauzės pareiškė Rusijos prezidentas. - Kas bus su pagrindine pasaulio atsargų valiuta? Kam turėtume būti pasiruošę? Tai yra klausimai, kurie turėtų būti G20 dėmesio centre", - kalbėjo V. Putinas.

V. Putinas, kuris pirmadienį susitiko su JAV prezidentu Baraku Obama (Barack Obama), anksčiau sakė, kad JAV yra pasaulio ekonomikos parazitės, kaupiančios milžiniškas skolas.

Rusijos prezidentas mano, kad pasaulis turėtų pereiti prie kitų atsargos valiutų ir šis klausimas gali būti svarstomas, kai kitą G20 susitikimą Sankt Peterburge rengs Rusija.

"Norėčiau pabrėžti, kad G20 priima sprendimus, kurie veikia visas pasaulio ekonomikas. Ir G20 neturi teisės atsižvelgti tik į savo pozicijas ir interesus", - sakė Rusijos lyderis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder