Finalas: kodėl turėtų laimėti Vokietija ir kodėl Argentina

Finalas: kodėl turėtų laimėti Vokietija ir kodėl Argentina

Ar europiečiams pavyks pirmą kartą istorijoje laimėti pasaulio futbolo čempionatą Pietų Amerikoje? Futbolo specialistai – Tautvydas Meškonis, Arminas Narbekovas, Nerijus Kesminas bei Žydrūnas Grudzinskas – vardija priežastis, kodėl galėtų laimėti viena ar kita komanda.

Kodėl pasaulio futbolo čempionatą galėtų laimėti Vokietija

Futbolo akademijos „Žalgirietis“ direktorius treneris Žydrūnas Grudzinskas sako, kad dėl savo disciplinos bei psichologinio pasirengimo Vokietijos komanda yra subrendusi laimėti auksą. „Praėjusiame pasaulio čempionate iki aukso jiems šiek tiek trūko, o šiemet ši ekipa gali įrodyti, kad ji – stipriausia šiuo metu pasaulyje“, – portalui LRT.lt kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Vienas iškiliausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Arminas Narbekovas teigia, kad vokiečiai jau parodė savo tikrąjį veidą pusfinalyje, kai net 7:1 sutriuškino šeimininkus brazilus: „Manau, kad tai yra kietas riešutas kiekvienam varžovui. Jie žaidžia komandinį žaidimą, kurį sunku įveikti.“

„Sakoma: uždaryk Lionelį Messi, uždarysi Argentiną. Parodykite man vokietį, apie kurį būtų galima pasakyti tą patį. Tai yra ne 23 lygiaverčiai žaidėjai, bet vokiečiai turi 5–6 atakuojančius futbolininkus, kurie gali iššauti bet kada. Universalumas yra pranašumas“, – įsitikinęs sporto komentatorius Nerijus Kesminas.

Be to, N. Kesminas mano, jog Argentinos saugas Angelo di Maria nespės atsigauti po traumos: „Žinoma, bus daroma viskas, kad jis galėtų žaisti, bet iš tikrųjų tai buvo rišanti grandis tarp Argentinos gynybos ir puolimo. Jei šio žaidėjo finale nebus – tai pranašumas Vokietijai, nes užkišti spragą gana sudėtinga.“

Pasak N. Kesmino, net ir 11 metrų baudinių serijos, ko gero, būtų sėkmingesnės europiečiams, mat vokiečiai baudinių serijų beveik nepralaimi. „Tie žaidėjai, kurie muša, nervų neturi apskritai, o pataikyti į Manuelio Neuerio vartus varžovams yra tikrai sunku“, – LRT.lt kalbėjo N. Kesminas.

Kodėl pasaulio pirmenybėse galėtų nugalėti Argentina

Futbolo specialistai svarsto, kad Argentina prieš galingą Vokietijos rinktinę laimėti gali nebent pasitelkę drausmingą gynybą. „Apsiginti jie gali. Rimčiausias šansas – mėginti klampinti vokiečius drausminga gynyba. Tą jie darė žaisdami su olandais – vos praradę kamuolį imdavo spausti varžovus, dvigubindavo gynybą prieš bet kurį žaidėją“, – pažymi N. Kesminas.

Jo manymu, argentiniečiai taip pat turi mėginti pirmi pelnyti įvartį, o po to mėginti išsikapstyti per likusį varžybų laiką. „Bijau, kad jei pirmi įmuš vokiečiai, jų vėl niekas nesustabdys. Matėme, kaip jie elgiasi, kai supranta, jog varžovas leidžiasi mušamas“, – LRT.lt dėstė N. Kesminas.

Savo ruožtu Ž. Grudzinskas mano, kad Argentinos rinktinė stengsis savo varžovus įvelti į lėtą pozicinį futbolą: „Brazilai pabandė žaisti atviresnį žaidimą, ką jie visą laiką demonstruoja, tačiau matėme, kuo viskas pasibaigė. Argentina ant europietiško grėblio nelips“, – įsitikinęs futbolo akademijos „Žalgirietis“ direktorius.

Panašiai kalba ir LRT sporto žurnalistas Tautvydas Meškonis, pasak kurio, Argentina jau įrodė, kad sugeba supančioti varžovų žaidimą ir primesti savo: „Tą jie įrodė žaisdami su belgais ir olandais, nors tokie dalykai pietų amerikiečiams tarsi nebūdingi, dažniausiai jie bando diktuoti savo sąlygas. Kodėl to paties jie negali pakartoti su vokiečiais?“

Anot T. Meškonio, išties svarbu, ar žais šios komandos saugas A. di Maria. „Užsimenama, kad jis gali žaisti, pats veržiasi į aikštę. Jei sakome, kad L. Messi yra pusė Argentinos komandos, tai dar koks ketvirtis yra A. di Maria“, – skaičiuoja T. Meškonis. Be to, nors brazilai gali sirgti prieš Argentiną, tačiau ir Argentinos komandos sirgalių stadione turėtų netrūkti. „Į lemiamą etapą argentiniečių turėjo atvykti 30 tūkst. Dar daugiau jų atvyks į finalą, jei tik gaus bilietus“, – tvirtina LRT sporto žurnalistas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder