Eismo pokyčiai Jūros šventės metu - neišvengiami

Eismo pokyčiai Jūros šventės metu - neišvengiami

Kone garsiausia Klaipėdos tradicija - Jūros šventė - savo ruožtu pati turi tradiciją - kitokią nei įprastomis dienomis eismo tvarką. Ne išimtis bus ir šiųmetinė fiesta, prie kurios plataus renginių sąrašo šįkart prisidės ir didžiųjų burlaivių regata.

Nuo penktadienio iki antradienio vyksiančių renginių metu transporto eismui bus uždarytos kai kurios centrinės miesto dalies gatvės ar jų atkarpos, kai kuriose jų bus uždrausta ir statyti mašinas.

"Kad išvengtumėte spūsčių ir galvos skausmo ieškant kur pasistatyti automobilį, rekomenduojame šventės metu naudotis viešuoju transportu arba esant galimybei pasiekti šventę pėsčiomis", - pataria VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" atstovai.

Tačiau ir visuomeninis transportas tomis dienomis neišvengs pokyčių - autobusai ir mikroautobusai per miesto centrą važiuos apylankomis, veiks ir populiarieji naktiniai maršrutai, sujungsiantys senamiestį su gyvenamaisiais rajonais pietiniuose ir šiauriniuose Klaipėdos rajonuose.

Viešojo transporto pokyčiai

Gyvenantiesiems pietinėje miesto dalyje, vykstantiems į Jūros šventę ar grįžtantiems iš jos visuomeniniu transportu, rekomenduojama išlipti ir įlipti Turgaus stotelėje, o iš šiaurinės pusės važiuoti iki (nuo) Atgimimo bei Bibliotekos stotelių.

Penktadienis (liepos 28 d.)

Nuo 5 val. šventinės mugės pasiruošimui uždaroma Danės g., todėl koreguojama 4A maršruto trasa. Autobusai abiem kryptimis važiuos Naujojo Sodo gatve.

Nuo 6 val. dėl Jūros šventės eisenos formavimo uždaroma J. Janonio g., todėl 2 ir 2A autobusai nukreipiami per Lietuvininkų a. ir S. Dariaus ir S. Girėno g.

Nuo 8.30 val. uždraudžiamas visų transporto priemonių eismas Tiltų gatvėje ir Atgimimo aikštėje, todėl visi viešojo transporto maršrutai yra nukreipiami per Pilies g. Tokia trasa išsilaikys iki 15.45-16 val., kuomet bus keliamas Pilies tiltas ir uždaromas eismas Pilies gatve.

Nuo 16 val., uždraudus eismą ir Pilies gatve, visi viešojo transporto maršrutai nukreipiami per Mokyklos g. tiltą. Tokios trasos išsilaikys visą savaitgalį iki sekmadienio 18 val., išskyrus dvi eisenas (penktadienį nuo 18 val. ir sekmadienį nuo 17 val.).

Nuo 17.45 iki 19 val., vykstant Jūros šventės eisenai, visas viešasis transportas į centrą neužsuks, nes patektų į akligatvius. Autobusai nukreipiami pro autobusų ir geležinkelio stotis Priestočio bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvėmis. Po eisenos autobusai vėl grįžta į 16 val. apvažiavimų trasas.

Šeštadienį (liepos 29 d.)

Eismas miesto centre vis dar ribojamas, uždarytos Pilies g., Tiltų g., Atgimimo a., Danės g. Viešajame transporte dienos metu planuojama vienintelė apvažiavimų trasa - nuo senojo turgaus autobusai važiuos Bangų, Mokyklos, Priestočio, Liepų gatvėmis iki Herkaus Manto g.

Vienintelis renginys, galintis dar labiau sutrikdyti viešojo transporto darbą, bus senovinių automobilių paradas nuo Šaulių iki Pilies g., tačiau jo metu autobusų apvažiavimai neplanuojami.

Sekmadienį (liepos 30 d.)

Nuo pat darbo pradžios iki 20 val. autobusų eismas vyks taip pat, kaip ir šeštadienį - per Mokyklos g. tiltą.

Nuo 6 val. dėl Burlaivių įgulų eisenos bus draudžiamas asmeninių transporto priemonių eismas ir statymas J. Janonio gatvėje, tačiau viešajam transportui ten leidžiama važiuoti iki 16 val. Nuo 16 iki 16.45 val. 2 ir 2A autobusai nukreipiami per Lietuvininkų a. ir S. Dariaus ir S. Girėno g.

Nuo 16.45 iki 18 val., vykstant Burlaivių įgulų paradui, visas viešasis transportas į centrą vėl neužsuks. Autobusai, kaip ir penktadienį, nukreipiami pro autobusų ir geležinkelio stotis Priestočio bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvėmis.

Nuo 20 val. atidaromas eismas Pilies g., tad ir autobusai nukreipiami trumpesne trasa.

Antradienį (rugpjūčio 1 d.)

Ankstesnių metų patirtis rodo, kad burlaivių lenktynių išlydėjimas ant molo sutraukia minias žiūrovų ir tuo metu susidaro spūstys Melnragėje. Dėl to šiais metais, išlydėjimo metu, rugpjūčio 1 d., nuo 10 iki 15 val. Audros gatvėje bus organizuojamas vienpusis transporto eismas, dėl to keičiama ir maršruto nr. 6 trasa.

Naktiniai maršrutai

Jūros šventės metu (penktadienį ir šeštadienį) bus organizuojami papildomi naktiniai maršrutai Nr. 33, 44A, 66, 88 ir 170. Maršrutas Nr. N1 kursuos šiandien.

Naktiniai maršrutai

33 - Senasis turgus-Taikos pr.-Naikupės g. iki Naikupės st.
44A - Senasis turgus-Sausio 15-osios g.-Šilutės pl.-Statybininkų pr. (Šilutės st.)
66 - Senasis turgus-Taikos pr.-Smiltelės g.-Mogiliovo g..
88 - Senasis turgus-Taikos pr.-Smiltelės g.-Jūrininkų pr.
170 - Laikinoji Atgimimo stotelė (Naujojo sodo g., prie viešbučio "Amberton Klaipėda")-Herkaus Manto g.-Kretingos g.-Liepojos pl.-Ligoninės stotelė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder