Teatrinio veiksmo gatvėje - ir svečiai iš Prancūzijos

Teatrinio veiksmo gatvėje - ir svečiai iš Prancūzijos

Jūros šventės projektas - Teatrinio veiksmo gatvė jau 7-ąjį kartą kviečia atrasti žaismingus, spalvingus, nepamirštamus projektus ir netikėtas improvizacijas.

Turgaus gatvėje iškilsiančiame amfiteatre suplanuoti šarmingi ir muzikalūs pasirodymai. Šį kartą čia vaidins svečiai iš Prancūzijos - trupė "Demain on Change Tout", klaipėdiečiai "Trupė: tam kartui", pantomimos teatras "A" ir projekto "Familia" personažai.

Prancūzai pristatys interaktyvų muzikinį gatvės šou "Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras". Jį bus galima išvysti penktadienį 16, 20 ir 22 val.

"Milžiniškos žmogaus - paukščio lėlės ir jį lydinčių muzikantų - chimerų orkestro kelionė po miestą virsta vizualiu ir poetišku šou. Du smuikininkai, du rago pūtikai ir kapitonas įgarsina žmogaus - paukščio nuotaikas, nes muzika yra tikroji jo gyvybė ir mėgstamiausia kalba. Melancholiško žvilgsnio žmogaus ir stručio hibridas myli bei skanauja viską, ką randa. Jis yra paštininkas, poetas ir klajūnas, nepriklausantis jokiam pasauliui. Jo didelės akys primena tolimas salas, o jo plunksnos slepia tikruosius paukščio kontūrus ir vidaus gyventojus", - taip pristatomas šis šou.

Šiandien 17 ir 19 val., o rytoj - vidurdienį, 14, 16 ir 18 val. rengiamas teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį "Vivat, amžinas pajūri!"

Turbūt ne vienas iš mūsų, žvelgdamas į nespalvotas ūsuotų ponų ir skrybėlėtų damų fotografijas ar subraižytoje kino kronikos juostoje stebėdamas nerangiai judančius ir nenatūraliose pozose sustingusius žmones, susimąsto, o koks buvo jų tikrasis gyvenimas, kaip jie elgėsi prieš šimtą metų. Juk negalėjo būti viskas taip linksma kaip Čarlio Čaplino filmuose ar taip teatrališka, kaip populiariose to meto melodramose... O dar tie juokingi, jau nebevartojami ir XXI a. pradžios žmogui neįprasti posakiai, keistos gramatinės konstrukcijos laikraščių skiltyse... O trupė "Tam kartui" leis nusikelti į tarpukario Klaipėdą ir visa tai pamatyti savo akimis.

Ir penktadienį, ir šeštadienį Teatrinio veiksmo gatvėje plaukios pantomimos teatro "A" "Mimų laivas".

"Sėskit į "Mimų laivą" ir pasiduokit improvizacijoms", - ragina 1994 m. įkurtas pantomimos teatras "A", savo provokaciją surengsiantis šiandien 19.30 ir 21 val., o rytoj - 13, 15 ir 17 val.

Šeštadienio vakarą amfiteatre vyks festivalio "Klaipėda Piano Masters" dedikacija Jūros šventei - interaktyvios fortepijono varžybos dėl Jūros šventės prizo (nuo 19 iki 21 val.).

Šeštadienio ir sekmadienio vakarą Teatrinio veiksmo gatvėje, Tiltų gatvėje ir prie Danės nuo 17 val. šeimininkaus Klaipėdos lėlių teatro projekto "Familia" - zuikiai, panda, pingvinai ir maldininkas.

"Kiekvienas žmogus slepia savyje gyvūną, tam tikrą tipažą. Kartais gyvenimiškos situacijos provokuoja mus elgtis instinktyviai tarsi gyvūnus. Kaip išlikti tokiose situacijose žmogumi. Kas yra žmogiškumo esmė? Universali meno kalba, gyvūnų personifikacijos - puikiai suprantamos vaikui, o situacijas iš gyvenimo, atskleidžiančias žmogiškumą, šeiminius žmonių santykius, puikiai atpažins suaugusieji", - sako šio projekto sumanytojas ir režisierius, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjas Vytautas Kairys.

Anot režisieriaus, muzika ir humoru nuspalvinti fantasmagoriniai "Familios" etiudai - tarsi kafkiškos metamorfozės iš mūsų kasdienio šeiminio gyvenimo, Klaipėdos miesto aktualijų. Didelis dėmesys projekte bus skiriamas socialinėms problemoms, turtinės nelygybės bei žmonių santykių analizei, nagrinėjami gyvenimo rutinos pavojai, skirtingų kartų santykių paradoksai. "Familia" pasirodymuose persipins komedija ir tragedija, drama ir melodrama, bliuzo klasika ir šiuolaikinis rokas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder