Apdovanoti gražiausių vitrinų kūrėjai

Apdovanoti gražiausių vitrinų kūrėjai

Penktadienį miesto rotušėje buvo pagerbtos šventinę nuotaiką mieste kūrusios ir tradiciniame kalėdinės vitrinos konkurse dalyvavusios įstaigos.

Tradicinį klaipėdietiškos kalėdinės vitrinos konkursą jau daugiau nei dvidešimtmetį organizuoja dienraštis "Vakarų ekspresas" ir Klaipėdos savivaldybė. Konkurso tikslas - paraginti verslininkus skleisti šventinę nuotaiką mieste puošiant savo parduotuvių, kavinių, įstaigų vitrinas ir langus, namų fasadus. Šiais metais konkurse užsiregistravo 54 dalyviai.

Visas vitrinas vertino solidi komisija, beveik vienbalsiai gražiausia vitrina pripažinusi viešbučio "Navalis" languose nušvitusias erdvinių namelių kompozicijas. Antroji vieta buvo skirta subtiliai ir skoningai dovanų dėžutėmis papuoštoms parduotuvės "ISTO interjero namai" Lietuvininkų aikštėje vitrinoms, o trečioji - viešbučio "Radisson Blu" Šaulių gatvėje languose sukurtai kompozicijai.

Už subtilumą paskatinamieji prizai skirti parduotuvėms "Mados linija", "Gerry Weber", interjero salonui "Skandinaviški interjerai" ir klausos centrui "Audiomedika". Už kalėdinės dvasios kūrimą nuspręsta paskatinti senamiestyje esantį Friedricho pasažą, Klaipėdos lėlių teatrą bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą.

Taip pat įvertintas gėlių salono "Puokštė" ir restorano "Ararat" originalumas, "Smeltės" progimnazijos langų estetika bei Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendrabučio 5 aukšto gyventojų entuziazmas.

O daugiausia skaitytojų balsų portale www.ve.lt - net 5 332 - surinko parduotuvės "Batų kalnas" vitrina. Šiems konkurso dalyviams buvo skirti specialūs Savivaldybės įsteigti prizai bei "Vakarų ekspreso" dovanos.

Apdovanodamas konkurso laureatus miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad ši miestą puošianti, jį gražinanti tradicija skaičiuoja jau trečią dešimtį, o konkurso dalyviai gali save pagrįstai vadinti Klaipėdos kalėdinio grožio kūrėjais ir skleidėjais.

"Drįsčiau pasakyti, kad šis konkursas suvienija miestiečius, tampa vienu šilčiausių šventinių akcentų. Dėkoju "Vakarų ekspreso" redakcijai už atliekamą darbą. Manau, jei nebūtų jaučiamas miestiečių susidomėjimas, vargu ar kas nors verslininkus įtikintų, kad tai reikia daryti. Svarbu supratimas, kad miestą reikia pradėti puošti nuo savęs - nuo savo lango, vitrinos, laiptinės, namo papuošimo.

Linkiu, kad sulauktume laiko, kai nepuošti savo lango, savo vitrinos, savo pastato būtų nepatogu, nes aplink visi kiti būtų pasipuošę", - sveikindamas dalyvius ir nugalėtojus kalbėjo meras.

Dienraščio "Vakarų ekspresas" redaktorius Martynas Vainorius priminė grupės "Antis" lyderio Algirdo Kaušpėdo filosofiją, kad kūryba yra gyvenimo varomoji jėga.

"Kai ta kūryba dar suteikia džiaugsmo ir pasigėrėjimo kitiems, tai yra geriausia, kas tik gali būti. 2014 metais per Kalėdas bent truputį pasnigo, o pernai lijo, tad ta šviesa, šventine nuotaika, kurios taip trūko gruodį, tapo jūsų kūryba. Ačiū jums visiems", - kalėdinės vitrinos konkurso dalyviams dėkojo M. Vainorius.

Vertinimo komisijos pirmininkas, vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis džiaugėsi, kad besipuošiančių verslininkų dėka artėjančias šventes pajuto visi miestiečiai, o į konkursą gana aktyviai įsijungė ne tik verslininkai, bet ir ugdymo įstaigos.

Vienas vertinimo komisijos narių, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dailininkas, tapytojas Simas Žaltauskas pažymėjo, kad komisijai didelį įspūdį padarė būtent ugdymo įstaigų pasiruošimas.

GRAŽIAUSIA VITRINA - viešbučio "Navalis" languose nušvitusios erdvinių namelių kompozicijos.

"Labai nustebino Paslaugų ir verslo mokyklos bendrabučio penktas aukštas, sukūręs visą naratyvą. Žmonės turėjo pakelti akis į viršų, kad pamatytų visus papuošimus. "Smeltės" progimnazijos languose išvydome tikrą pasaką, labai daug karpinių, kurie buvo ne trafaretiniai, buvo įdėta labai daug darbo, - kalbėjo S. Žaltauskas. - Daug kas vadovavosi stereotipiniu grožio suvokimu, pavyzdžiui, pakabino eglutės šaką ir žaisliuką. Norėtųsi, kad kitąmet būtų daugiau kūrybos, saviraiškos, originalumo, kad visi puošdamiesi pasitemptume."

Gražiausiai vitriną papuošusio "Navalio" direktorė Diana Prelgauskaitė prisipažino, kad vitrinų puošimo konkurse dalyvavo pirmą kartą.

"Tai mums - dviguba šventė. Visas mūsų kolektyvas vieningai ieškojo idėjų, kaip pasipuošti. Norėjome parodyti žiemą, apsnigtą miestą. Praeiviai ne tik sustodavo prie vitrinų, bet ir užeidavo į vidų pasižiūrėti, kaip ir iš ko padaryti tie nameliai, kaip viskas įrengta", - gerais įspūdžiais dalinosi ji.

PADĖKA. Vakar miesto rotušėje padėkota kalėdinės vitrinos konkurse dalyvavusioms įmonėms bei įstaigoms, apdovanoti laureatai. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Portalo "VE.lt" lankytojų simpatijas pelniusios parduotuvės "Batų kalnas" vadovė Edita Šarkauskienė priminė, kad ir pernai šios parduotuvės vitrinos susilaukė didžiausio "Vakarų ekspreso" skaitytojų palaikymo.

"Mūsų tikslas buvo ir šiemet nustebinti, pradžiuginti klientus. Matėme, kad daugelis jų darėsi asmenukes vitrinos fone, o paskui turbūt už mus ir balsavo. Ačiū jiems. Mes jau pradedame ruoštis ir kitoms Kalėdoms", - šypsojosi E. Šarkauskienė.

Apdovanojimų metu netrūko geros nuotaikos ir idėjų, kaip dar būtų galima patobulinti šį konkursą. Juokauta, kad per ateinančias Kalėdas reikėtų rinkti ir skaniausiai Kalėdomis kvepiančią įstaigą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder