Apžvalgos ratas įsuko ginčus

Apžvalgos ratas įsuko ginčus

Val­di­nin­kų pla­nai jau šią va­sa­rą leis­ti pa­čio­je uos­ta­mies­čio šir­dy­je, Dan­gės skve­re prieš­ais Jo­no kal­ne­lį, pa­sta­ty­ti 12 aukš­tų na­mui pri­lygs­tan­tį, sta­cio­na­rų apž­val­gos ra­tą pa­tin­ka ne vi­siems.

Idė­jai opo­nuo­jan­tiems uos­ta­mies­čio po­li­ti­kams užk­liu­vo tai, kad vie­ta par­ink­ta be jo­kių svars­ty­mų su vi­suo­me­ne, dis­ku­si­jų sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bo­je, o tik siau­ra­me me­ri­jos val­di­nin­kų ra­te. „Be to, toks ob­jek­tas bū­tų vi­zua­li­nė tar­ša, sve­tim­kū­nis, ku­ris su­dar­ky­tų se­na­mies­čio pei­za­žą. Tuo la­biau kai kal­ba­ma ne apie lai­ki­ną apž­val­gos ra­tą šven­čių me­tu, o apie sta­cio­na­rų, ku­ris veik­tų vi­sus me­tus. Ir vi­sa tai da­ro­ma be vie­šo ap­ta­ri­mo“, – LŽ sa­kė uos­ta­mies­čio ta­ry­bos na­rys pa­vel­do­sau­gi­nin­kas Lais­vū­nas Ka­va­liaus­kas.

Be­je, jau pa­skelb­tas ir vers­li­nin­kų pa­siū­ly­mų kon­kur­sas dėl ob­jek­to įren­gi­mo kon­kre­čio­je vie­to­je – Dan­gės skve­re.

Idė­ją Klai­pė­do­je pa­sta­ty­ti sta­cio­na­rų apž­val­gos ra­tą pa­siū­lė vie­na Olan­di­jos bend­ro­vė, vi­so­je Eu­ro­po­je sta­tan­ti to­kius at­rak­cio­nus. „O­lan­dų vers­li­nin­kai tei­ra­vo­si, ar bū­tų įma­no­ma įreng­ti ne ma­žes­nį nei 38 me­trų aukš­čio apž­val­gos ra­tą uos­ta­mies­ty­je. Jie pir­miau­sia įvar­di­jo se­na­mies­tį, kon­kre­čiai – pi­lia­vie­tę bei Karls­kro­nos aikš­tę prie Pi­lies til­to. Ta­čiau ten yra pa­vel­do­sau­gi­nės te­ri­to­ri­jos, o ir mi­nė­ta aikš­tė – per ma­ža, ne­se­niai re­kons­truo­ta ir tu­ri lik­ti kaip vie­šo­ji poil­sio erd­vė“, – LŽ pa­sa­ko­jo Klai­pė­dos mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nis­tra­ci­jos Li­cen­ci­jų, lei­di­mų ir var­to­to­jų tei­sių ap­sau­gos sky­riaus ve­dė­ja Jo­lan­ta Up­tie­nė.

Pa­si­ta­rus su sa­vi­val­dy­bės ar­chi­tek­tais, že­mėt­var­ki­nin­kais, ki­tais spe­cia­lis­tais nu­spręs­ta pa­siū­ly­ti apž­val­gos ra­tą sta­ty­ti skve­re, de­ši­nia­ja­me Dan­gės upės kran­te, prie vai­kų žai­di­mo aikš­te­lės, prieš­ais Jo­no kal­ne­lį. „Tas skly­pas da­bar tuš­čias. Ja­me žmo­nės ve­džio­ja šu­nis, čia ei­na pa­si­vaikš­čio­ti. Ka­dan­gi že­mė pri­klau­so sa­vi­val­dy­bei, ne­kil­tų jo­kių ju­ri­di­nių kliū­čių dėl jos pa­nau­do­ji­mo apž­val­gos ra­tui įreng­ti.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Lietuvos žinios"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder