Apžvalgos rato nebus. Bent šiemet

Apžvalgos rato nebus. Bent šiemet

Klaipėdos savivaldybės lūkesčiai jau šiais metais uostamiestyje įrengti apžvalgos ratą greičiausiai neišsipildys. Pasiūlymo dalyvauti pramoginio įrenginio konkurse niekas nepateikė.

Konkursą įrengti Klaipėdoje apžvalgos ratą Savivaldybė paskelbė vasario mėnesį, gavusi potencialaus investuotojo pasiūlymą. Tiesa, investuotojas tikėjosi apžvalgos ratą pastatyti šalia piliavietės, o Savivaldybės specialistai įrenginiui parinko vietą skvere prie Dangės upės, šalia buvusio "Teo" pastato.

Praėjus mėnesiui nuo konkurso pradžios investuotojų dėmesio nebuvo sulaukta, tad nuspręsta pakoreguoti konkurso sąlygas - investiciją į reikalaujama pramoginį įrenginį sumažinta nuo 1,5 mln. eurų iki 300 tūkst.

Savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos vedėja Jolanta Uptienė papasakojo, kad pakeitus sąlygas apžvalgos rato konkursu aktyviai domėjosi ir pasiūlymą pateikti žadėjo olandų kompanija.

"Tačiau olandai pasiūlė 2017 metais įrengti 33 metrų aukščio apžvalgos ratą, o 2018-aisiais - 45 metrų aukščio ratą. Konkurso sąlygose buvo prašoma įrengti ratą jau šiais metais ir ne mažesnį kaip 38 metrų aukščio. Taigi pasiūlymas būtų neatitikęs konkurso nuostatų", - sakė J. Uptienė.

Visgi investuotojai pasiūlymo konkursui taip ir nepateikė. Penktadienį konkurso komisija žada nuspręsti, ką toliau daryti: ar tęsti šį procesą toliau, ar keisti ir, jei taip, kaip keisti jo sąlygas.

NESUTAPO. Investuotojas tikėjosi apžvalgos ratą pastatyti šalia piliavietės, o Savivaldybės specialistai įrenginiui rado kitą vietą. Redakcijos archyvo nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder