Atgimimo aikštei - penki pasiūlymai

Atgimimo aikštei - penki pasiūlymai

Trečiadienį Savivaldybėje buvo atplėšti vokai su pasiūlymais projektuoti Atgimimo aikštės sutvarkymo darbus. Tikimasi, kad iki vasaros paaiškės, kam teks ši užduotis.

Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė informavo, kad dokumentus pateikė 5 pretendentai. Dabar prasidės pasiūlymų vertinimas.

Pasak Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, pirmiausia bus vertinama pretendentų kvalifikacija. Jeigu dalyviai atitiks reikalavimus, jiems bus leidžiama pristatyti savo idėją. Tuomet ji bus vertinama balais, po to bus atplėšiami vokai su kainomis ir vėl vertinama.

"Tai yra ekonominio naudingumo vertinimas, tad procedūros trunka ilgiau nei mažiausios kainos konkursas. Susidomėjimas buvo jaučiamas, tai didelis konkursas, svarbus, įdomus. Tokiuose dažniausiai dalyvauja neklaipėdiečiai", - sakė E. Jurkevičienė.

Pašnekovės teigimu, pasiūlymai bus kruopščiai vertinami, tad sužinoti laimėtoją galbūt bus galima balandį ar gegužę.

Pagal planus realūs darbai turėtų baigtis iki 2020 m. Įgyvendinant Atgimimo aikštės sutvarkymo projektą turėtų būti pakeistos dangos, sutvarkyti želdynai, apšvietimas, pastatyta mažosios architektūros elementų, o po aikšte ketinama įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Tikimasi, kad šie darbai bus baigti dar iki Muzikinio teatro rekonstrukcijos pabaigos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder