Botanikos sode vyko kūrybinės dirbtuvės „Kaip gimsta gėlės"

Botanikos sode vyko kūrybinės dirbtuvės „Kaip gimsta gėlės"

Kūrybinėse dirbtuvėse „Kaip gimsta gėlės“ menininkė Ksenija Jefimova pademonstravo kaip iš polimerinio molio galima nulipdyti gėlės žiedą. 

Iš pradžių menininkė K. Jefimova išsirinko jurgino žiedą ir tuomet nuo pat pradžių bandė iš polimerinio molio nulipdyti jurgino žiedą. Meninkė žiūrėjo į žiedlapių formą, bandė juos atkartoti, o proceso metu teko nulipdytus žiedlapius ir šiek tiek padažyti.

K. Jefimova gėles lipdo jau trejus metus, o du metus veda kursus norintiems išmokti šio amato. Pati menininkė lipdyti mokėsi Rygoje.

„Mano vyriausiajai mokinei yra daugiau nei 70 metų, o jauniausiai 4”, - pasakojo K. Jefimova.

Kad atkartotų gėlės žiedą K. Jefimova naudojo formeles ir specialius įrankius, o siekiant išgauti reikiamą spalvą buvo maišomos pagrindinės polimerinio molio spalvos ir naudojami akriliniai dažai.

„Šis molis džiūsta ore, tad jo kepinti ar specialiai džiovinti nereikia, tik palikti ramybėje, kad išdžiūtų“, - pasakojo K. Jefimova.

Gėlės žiedą menininkė pradėjo formuoti nuo vidurio, tada nulipdė vidurinius žiedlapius ir išorinius žiedlapius.

„Gėlės lipdymas priklauso nuo jos dydžio. Vidutinio dydžio rožę nulipdau per 5 minutes, nes ten yra tik 15 žiedlapių. Yra gėlių, kurias lipdau ir po 6-7 valandas. Tai priklauso nuo žiedlapių kiekio ir ar jį reikia dažyti ar ne“, - sakė K. Jefimova.

Menininkė pasakojo, jog lipdymu užsiima kiekvieną dieną, nes tai yra ne tik jos pomėgis, bet ir atsipalaidavimo būdas. O jos mėgstamiausia gėlė – bijūnai.

„Bijūnai yra mano mėgstamiausi. Žiedą suformuoti užtrunka ilgai, nes jis turi be galo daug žiedlapių, o jei būna pilnaviduris, gali trukti iki 5 valandų vienos gėlės lipdymas, bet ir atrodo ši gėlė fantastiškai“, - sakė K. Jefimova.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder