Byloje dėl paveikslų - taikos sutartis?

Byloje dėl paveikslų - taikos sutartis?

Atsirado tikimybė, kad dėl dailininko Arūno Mėčiaus kūrybinio palikimo teismuose jau porą metų susitinkančios jo gyvenimo moterys ras kompromisą.

2013 metais iš gyvenimo pasitraukęs žinomas dailininkas A. Mėčius nesurašė testamento, bet atsisveikinimo raštelyje paveikslus paliko gyvenimo draugei poetei Daliai Bielskytei. Vis dėlto menininko dukra Eglė Mėčiūtė kreipėsi į teismą, norėdama atgauti visus tėvo nutapytus meno kūrinius bei eskizus.

2013 metais vykusiuose teismo posėdžiuose buvo priimtas sprendimas taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir visus paveikslus, įskaitant ir eksponuojamus galerijose ar baruose bei įsigytus privačių asmenų, saugoti vienoje vienoje, kad šie nedingtų ar nebūtų sugadinti. Taip pat to buvo prašoma, nes esą yra tikimybė, kad A. Mėčiaus daiktams esant pas atsakovus (fizinius ir juridinius asmenis), E. Mėčiūtei bus sunku įrodyti, kad šie daiktai yra jos nuosavybė, kurią ji paveldėjo priimdama palikimą pagal įstatymą.

Vakar Klaipėdos apylinkės teismas sudarė sąlygas šalims iki posėdžio kitą savaitę sudaryti taikos sutartį. Jei kitą savaitę bus pateiktas abiem pusėms priimtinas sutarties projektas, kurį patvirtins teismas, byla bus nutraukta.

E. Mėčiūtės advokatas Ričardas Noreika sakė, kad kol kas dar nieko konkretaus nėra, o galimų sutarties detalių komentuoti jis nenorėjo. D. Bielskytei byloje atstovaujantis advokatas Henrikas Mackevičius vakar teigė manantis, kad taikos sutartis gali būti sudaryta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder