COVID-19: vakcinavimo procesas bus kontroliuojamas

COVID-19: vakcinavimo procesas bus kontroliuojamas

Kad vakcinacijos nuo COVID-19 procesas vyktų skaidriai, Klaipėdos savivaldybėje suburta komisija, tikrinsianti, ar įstaigųteikiami dokumentai dėl vakcinacijos atitinka  Sveikatos apsaugos ministerijos numatytus prioritetus. Pastebėjus neatitikimų, įstaigos, kurios darbuotojams ar pacientams numatomas skiepijimas, vadovui bus pavesta skubiai tikslinti informaciją, o nustačius tyčinių pažeidimų, reikalaujama administracinės atsakomybės.

Artimiausiame etape numatoma skiepyti mobiliojo punkto, karščiavimo klinikos darbuotojus, palaikomojo gydymo ir slaugos įstaigų pacientus bei šias paslaugas teikiančius darbuotojus, socialinės globos įstaigų gyventojus ir darbuotojus bei socialines paslaugas asmens namuose teikiančius darbuotojus. Skiepijimas prasidės šią savaitę.

„Mūsų visų bendras tikslas, kad vakcinacijos procesas vyktų sklandžiai, o vakcina pirmiausiai pasiektų tuos asmenis, kuriems ji priklauso prioritetine tvarka. Vietos saviveiklai ir improvizacijoms čia negali būti jokios, yra aiškus reglamentavimas, kurio visiems būtina griežtai laikytis. Komisija sudaryta vertinant situacijos rimtumą ir siekiant užkirsti kelią galimoms interpretacijoms bei užtikrinti, kad vakcina pasiektų  tuos asmenis, kuriems ji ir priklauso“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vakcinacijos proceso kontrolę savivaldybėms pavedė Sveikatos apaugos ministerija. Tokių veiksmų imtasi šalyje į viešumą iškilus atvejams, kad skiepijami asmenys, nesantys prioritetinių grupių sąraše.

„Jau teko grąžinti tikslinti kelių įstaigų dokumentus, nes kilo abejonių, ar tikrai numatyta skiepyti tik tuos asmenis, kurie priklauso prioritetinėms grupėms. Suburta komisija padės objektyviai įvertinti kiekvieną ginčytiną atvejį. Kviečiame įstaigų vadovus labai atsakingai sudaryti vakcinavimui teikiamų asmenų sąrašus – tikbendromis jėgomis galėsime užtikrinti efektyvų ir sąžiningą procesą“, – sakoKlaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Iki šiol buvo skiepijami medikai ir savanoriai, dalyvaujantys COVID-19 ligos gydyme, bei didžiausios rizikos pacientai, nurodyti Sveikatos apsaugos ministro įsakyme dėl prioritetinės gyventojų grupės patvirtinimo. Naujausią informaciją apie vakcinaciją galite rasti čia: https://www.klaipeda.lt/lt/informacija-del-vakcinacijos-nuo-covid-19/8378

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder