Darniai dar nejuda net popieriai

Darniai dar nejuda net popieriai

Klaipėdos miesto tarybai 2016-uosius paskelbus Darnaus judumo metais buvo ne tik patvirtintas priemonių planas, bet ir suburta darbo grupė, sekanti, kaip sekasi įgyvendinti užmojus. "Kol susiruošite ir metai gali baigtis", - išgirdęs, kad dalis darbų dar nejuda net "popieriuje", vakar replikavo šios grupės posėdžiui pirmininkavęs vicemeras Artūras Šulcas.

Jau buvo rašyta, kad miestą siekiama labiau pritaikyti elektromobilių naudojimui, kelionėms dviračiais, pėsčiomis, vandens transportu, planuojama įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles, plėsti pėsčiųjų, dviračių takus, montuoti dviračių stovus prie bendrojo ugdymo mokyklų ir t. t. Visiems suplanuotiems darbams įgyvendinti prireiks per 3,3 mln. eurų.

Anot grupės narių, daliai iškeltų uždavinių ruošiamasi atsakingai - rengiami projektai, rengiamasi skelbti konkursus, rengti galimybių studijas. Tačiau daugumai numatytų darbų esą reikalingas geras oras, tad laukiama, kol bus galima dirbti lauke.

Dviračių takus tvarkyti numatyta trečiame metų ketvirtyje. Pasak Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento vadovo Liudviko Dūdos, darbus galbūt bus galima pradėti liepą, o baigti rugsėjį. Tačiau darbo grupės nariai atkreipė dėmesį, kad tuomet dviračių sezonas būna jau įpusėjęs ar net eina į pabaigą, tad logiškiau būtų suskubti darbuotis iki tol, kol dviratininkai užplūs gatves.

Darbo grupė konkretesnių rezultatų, kaip sekasi įgyvendinti sudarytą planą, lauks kitame posėdyje, kuris numatytas po mėnesio.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder