Daugiabučių administratoriai - gyventojų valioje

Daugiabučių administratoriai - gyventojų valioje

Klaipėdos savivaldybės administracija rengiasi daugiabučių namų administratorių kadencijos pabaigai ir ragina gyventojus išreikšti savo valią.

Ketvirtadienį dėl pasirengimo galimai daugiabučių namų administratorių kaitai Savivaldybės specialistus sukvietė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Daugiabučių namų administratorių kadencija trunka penkerius metus. Šių metų gruodį ji pasibaigs. Likus pusmečiui iki kadencijos pabaigos daugiabučių namų gyventojai turi teisę pareikšti, ar jie nori, kad toliau valdytų tas pats administratorius, ar norėtų jį keisti.

"Pasitarime kalbėjome, kaip vyksta pasirengimas, kokios yra procedūros, kaip, kada bus informuojami gyventojai. Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės svetainėje, gyventojams skirtoje "Butų" skiltyje, yra pranešimas apie tai, kad gyventojai gali keisti administratorių ir kokia yra tvarka. Greitu laiku pasirodys daugiau informacijos apie gyventojų teises bei pareigas ir kvietimas būti aktyviems, nes pusmetis iki administratorių kadencijos pabaigos sukaks birželio mėnesį", - sakė A. Šulcas po susirinkimo.

Šiuo metu, anot mero pavaduotojo, Klaipėdoje nebūna daug skundų dėl daugiabučių namų administratorių veiksmų, dažniau prašoma paaiškinti paslaugų ar daiktų pirkimus.

"Konkurencija tarp administratorių yra kieta. Jie stengiasi, diegia naują vadybą, technologijas. Tad jų darbo kokybė nėra prasta, tačiau vis dar nėra aukščiausio lygio. Ką apie administratorių paslaugas mano gyventojai, netrukus sužinosime. Jau dabar gali kaimynai apie tai diskutuoti, rengti susirinkimus ir svarstyti, ar yra patenkinti administratorių veikla, ar norėtų juos keisti", - kalbėjo A. Šulcas.

Daugiabučių namų Klaipėdos mieste yra apie 2 tūkstančius. 500 iš jų tvarkosi patys, valdomi daugiabučių namų gyventojų bendrijų, kitiems vadovauja daugiabučių namų administratoriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder