Dėl į darželius atvedamų medikų vaikų - chaosas

Dėl į darželius atvedamų medikų vaikų - chaosas

Nors Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė, kad specialiai medikų vaikams parengė du darželius mieste, "Vakarų ekspresui" susisiekus su vienu iš atrinktų darželių paaiškėjo, kad padėtis - kiek kitokia. Tuo metu valdininkai sako, kad sprendimas dar net nėra priimtas.

Skelbia apie 2 darželius

"Atlikus skubią apklausą, paaiškėjo, kad mieste yra 463 vaikai, kurių tėvai arba vienas iš tėvų - specialiųjų tarnybų darbuotojai arba medikai, tačiau greičiausiai realus poreikis bus gerokai mažesnis.

Jų vaikams bus sudarytos galimybės lankyti l/d "Atžalynas" (Panevėžio g. 3) arba l/d "Puriena" (Naikupės g. 27). Vaikai į šias ugdymo įstaigas gali būti priimami jau nuo antradienio (kovo 18 d.)", - kovo 15 dieną paskelbė Klaipėdos miesto savivaldybė.

Sprendimas pasikeitė?

Tačiau susisiekus su darželio "Puriena" direktore Virginija Letukienė, ši tokią informaciją paneigė. "Jūsų informacija jau yra pasenusi", - išgirdusi, kad jos vadovaujamas darželis yra vienas iš budinčių, pareiškė ji.

V. Letukienė aiškino, kad pirmadienį buvo priimtas kiek kitoks sprendimas. "Kiekviena įstaiga savo darbuotojams, šiuo atveju gydytojams, paslaugas teikia pati. Kiekvienas darželis tokią paslaugą teikia", - aiškino ji.

V. Letukienė kalbėjo, kad tokį sprendimą priėmė Savivaldybės švietimo skyrius.

Teiks siūlymą

Tačiau "Vakarų ekspresui" šio skyriaus vedėja Laima Prižgintienė sakė, kad kol kas joks sprendimas nepriimtas - kol kas yra teikiamas pasiūlymas.

"Nebuvo nė vieno vaiko atvesto - niekas nesikreipė. Tai vadinasi rytoj tarsimės dėl truputį kitokio sprendimo", - sakė ji.

Paklausta apie informaciją, kad kiekvienas darželis, kurio auklėtinio tėvas yra medikas arva pareigūnas, turės priimti vaiką, jei šis bus atvestas, L. Prižgintienė komentavo: "Mes siūlome. Nenorime koncentruoti, kadangi paskelbtas karantinas, šį penktadienį dar nežinojome apie tuos dalykus. Siūlysime administracijai, kad kiekvienas pasirūpintų. Reikės tik, kad maisto davinį vaikas atsineštų. Gal tokio poreikio ir nebus, kadangi pakankamai atsakingai pareigūnai žiūri į šią priemonę".

Paprašyta patikslinti, ar klausimas dėl darželių bus svarstomas šiandien ar rytoj, L. Prižgintienė sakė, kad tai "priklausys nuo administracijos direktoriaus" ir ekstremalių situacijų komisijos.

SPRENDIMAS. Laima Prižgintienė sako, kad kol kas sprendimas dar nepriimtas 

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder