Dėl kertamų medžių Danės skvere - nauji klausimai

Dėl kertamų medžių Danės skvere - nauji klausimai

Po to, kai uostamiesčio gamtosaugos aktyvistai ėmėsi žygių prieš planus Danės skvere kirsti medžius, viešai prabilta ir apie tai, kad esą kertamų medžių sąraše yra neatitikimų.

Taip dar trečiadienį "Vakarų ekspresui" pareiškė asociacijos "Klaipėdos žalieji" pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė, atvykusi prie Danės skverą juosiančios tvoros, kai prasidėjo medžių pjovimo darbai.

Ji minėjo, kad dėl šio netikslumo kreipėsi į Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėją Rasą Jievaitienę, kuri esą pati patvirtino, kad neatitikimas yra, tačiau kažkodėl išdavė leidimą kirsti medžius.

"Leidimai yra suteikti Savivaldybės. Mes turim įtarimų, kad jie prasilenkia su projektiniais parodymais, o pats projektas nebuvo paskelbtas net Savivaldybės tinklalapyje", - "Facebook" paskelbtame vaizdo įraše dėstė iniciatyvos "Klaipėdos medis" atstovas Gintarius Petkus.

Tačiau, "Vakarų ekspresui" susisiekus su Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkais, šie paaiškino, kad neatitikimų projekte išties nėra.

"Ji (L. Kuzminčiūtė - aut. past.) yra parašiusi raštą, bet atsakinėja projekto rengėjai", - ketvirtadienį kalbėjo Rasa Jievaitienė.

Aplinkos kokybės skyriaus vedėja teigė, kad skyriaus išties buvo prašyta išduoti leidimą pjauti medžius.

"Inventorizacijos lentelės, kurios buvo pridėtos prie projekto, atitiko realybę, mes išrašėme viską teisingai - kaip ir buvo numatyta projekte. Kaip suprantu iš paskutinėmis dienomis vykusių pasikalbėjimų, Liudvika neturėjo paskutinės projekto versijos", - paaiškino R. Jievaitienė.

Savivaldybė ketvirtadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame nurodė, kad teiginiai, esą medžiai kertami neteisėtai, "neatitinka tikrovės".

"Buvo surengtas viešas projekto pristatymas visuomenei, praėjusių metų gruodžio mėnesį gautas statybos leidimas, išduotas leidimas 18-os medžių Danės skvere kirtimui (iš viso numatyta pašalinti 21 medį, 3-ims jų leidimai nereikalingi), dokumentai apie vykdomą projektą skelbiami Klaipėdos miesto savivaldybės puslapyje. Ne kartą apie būsimas permainas Danės skvere skelbta žiniasklaidoje", - teigiama pranešime.

Anot Savivaldybės, siekiant kokybiškai atnaujinti Danės skverą, techniniame projekte buvo numatyta, kuriuos medžius reikia pašalinti dėl būsimų statybos darbų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder