Dėl naujos mokyklos - įspėjimai valdininkams

Dėl naujos mokyklos - įspėjimai valdininkams

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) rekomendacijos nutraukti sutartį dėl naujos mokyklos projektavimo Žolynų kvartale nepaisęs Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda administracinės nuobaudos neišvengė - Klaipėdos apygardos teismas priėmė sprendimą, kad valdininkas nubaustas pagrįstai.

Jau anksčiau analogiškų Klaipėdos apygardos teismo verdiktų sulaukė ir kiti viešųjų pirkimų komisijos nariai - Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė, Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas bei Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė. Trijulei už nusižengimą buvo skirti įspėjimai, o skundai - atmesti.

Klaipėdos apylinkės teismas buvo priėmęs verdiktą, jog L. Dūda savo veiksmais nusižengimo nepadarė, esą jis, kaip Viešųjų pirkimų komisijos narys, rėmėsi ekspertų komisijos išvada dėl konkurso dalyvių kvalifikacijos. Nors Ūkio departamento direktoriui įspėjimas buvo panaikintas, VPT sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui.

KALTĖ. Klaipėdos apygardos teismas nepagailėjo viso ketverto, neklausiusio Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nurodymo nutraukti sutartį dėl naujosios mokyklos projektavimo. Tiesa, mokykla šiuo metu ir toliau projektuojama. Projektuotojų vizualizacija

Konstatuota, kad L. Dūda visgi pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas, kadangi tiekėjų kvalifikaciją vertino nesivadovaudamas pirkimo sąlygose nustatytais kriterijais. Konkursą laimėjęs tiekėjas UAB "A405", savo pasiūlyme nurodęs subtiekėją, nepateikė nei sutarties, nei kitų dokumentų, patvirtinančių subtiekėjos išteklių prieinamumą, ir nesilaikė nustatytų tiekėjų kvalifikacijos reikalavimų.

Dėl šios priežasties Apygardos teismas ankstesnį žemesnės instancijos teismo sprendimą panaikino. Teismas pažymi, kad ekspertas nėra viešojo pirkimo komisijos narys, nepriima sprendimų dėl tiekėjo pasiūlymo, o jo pasiūlymai, nuomonės, vertinimai, kad ir kokio turinio ar formuluočių būtų, neįpareigoja viešojo pirkimo komisijos priimti konkretaus sprendimo.

Apie galutinį ir neskundžiamą teismo verdiktą sužinojęs L. Dūda laikėsi savo pozicijos.

"Vienareikšmiškai nieko nepažeidžiau, tuo net neabejoju", - "Vakarų ekspresui" sakė Miesto ūkio departamento direktorius.

Jis tvirtino, jog mokykla toliau projektuojama - koreguojamas detalusis planas.

"Vakarų ekspresas" primena, jog praėjusių metų balandžio 6 d. su konkursą laimėjusiu tiekėju UAB "A405" buvo sudaryta 177 tūkst. eurų sutartis. Nors vienas iš ekspertų konkurso metu nurodė, kad visų tiekėjų pasiūlymai neatitinka konkurso sąlygų, Savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija pasiūlymus vis tiek tenkino ir sutarties nenutraukė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder