Dujinė katilinė kol kas neiškils

Dujinė katilinė kol kas neiškils

Klaipėdos miesto šiaurinėje dalyje planuojama sutvarkyti palei Šiaurės prospektą esančią teritoriją tarp Klevų ir Pievų gatvės. Tačiau didžiausi klausimai gyventojams kyla išgirdus apie čia planuojamą statyti naują dujinę katilinę.

22 hektarų ploto teritorijoje išsidėstę gyvenamieji namai, prekybos centras, viešbučiai, o į pietus už Šiaurės prospekto yra ir garažai. Dalį teritorijos apima želdynai.

"Planuojama tvarkyti teritoriją, kuri dabar mažai naudojama, pakankamai apleista. Numatomos naujos statybos, naujos gatvės tiesimas - tai yra Klevų gatvės pratęsimas tam, kad ji išeitų į Šiaurės prospektą", - "Vakarų ekspresui" pasakojo Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Pagal projekto aiškinamąjį raštą šioje vietoje esanti Pievų gatvė bus pratęsta ir sujungta su Kaštonų gatve.

Pažymima, kad čia esantys vandens telkiniai ir jų aplinkinės teritorijos yra apžėlę savaiminiais medžiais (gluosniais, karklais), krūmais, vandens augalija. Dalis vandens telkinių baigia užželti, tad aplinka akivaizdžiai nesutvarkyta.

"Teritorijos šiaurinėje dalyje yra dvi kūdros. Šie vandens telkiniai naudotini vietinio lygmens - kvartalo gyventojų poreikių tenkinimui, ramaus ir aktyvaus poilsio zonų, atskirųjų rekreacinės paskirties želdynų formavimui. Teritorijos rytinėje dalyje dėl lietaus ir sniego tirpsmo susidariusios balos yra naikintinos, nuvedant paviršinį vandenį į magistralinius paviršinių nuotekų tinklus arba į kvartalo vandens telkinius", - teigiama praėjusių metų lapkritį paskelbtame aiškinamajame rašte.

Projekte numatyta ir tai, kad čia gali būti kertami krūmai, tiesa, pažymima, kad teritorijoje medžiai turėtų būti išsaugoti.

"Detalaus plano sprendiniai leis sutvarkyti teritoriją, kuri yra apleista. Probleminė vieta - tvenkinys. Įgyvendinęs šio detaliojo plano sprendimus galime turėti sutvarkytos miesto teritorijos dalį. Tai, kas šiuo metu ten yra, likę iš senų laikų, užmiršta", - dėstė A. Barbšys.

Jis akcentavo, kad gyventojams daugiausia klausimų kelia dujinė katilinė. Tačiau bendrovės "Klaipėdos energija" atstovas Egidijus Preibys trečiadienį vykusiame pristatyme pažymėjo, kad artimiausius penkerius metus dujinės katilinės statyti neplanuojama.

Anot jo, ši katilinė būtų statoma siekiant užtikrinti kokybišką šilumos tiekimą šiaurinei miesto daliai. Šiuo metu planuojama uždaryti katilinę, esančią Danės gatvėje, taigi, visi šilumos šaltiniai gali susiformuoti pietinėje miesto dalyje. Tačiau artimiausius penkerius metus slėgio ir temperatūros parametrai bus užtikrinti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder