Eismą Žvejų gatvėje ribos gėlynai

Eismą Žvejų gatvėje ribos gėlynai

Pavasaris pastarąją savaitę nors ir nelepina šiluma, bet džiugina akis staiga suvešėjusiu žaliuoju drabužiu ir ryškiaspalviais gėlių žiedais. "Gėlių bus dar daugiau. Vasariniais žiedais miesto gėlynai pasipuoš birželio pabaigoje, gal ir gegužės pabaigoje", - žadėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasak vedėjos, pavasarinės gėlės mieste jau baigia nužydėti, jau užsakytos vasarinės gėlės. Dabar laukiama, kol atšils orai. Tik tada jos bus sodinamos. Šią vasarą uostamiestyje žydės pelargonijos, sprigės, petunijos, žydrūnai, daugiamečiuose gėlynuose vešės prabangiosios rožės. Miestiečius ir svečius džiugins dideli pastatomi gėlynai Teatro aikštėje, Tiltų gatvėje, prie merijos ir prie Savivaldybės.

"Daug naujų gėlynų ir kompozicijų šią vasarą neplanuojame, labiau plėsime tuos, kurie jau yra. Praeitų metų rudenį Statybininkų prospekto žiede buvo suformuotas lanko formos gėlynas, kuriame jau žydi gėlės. Šiais metais bus įrengtas dar vienas toks pat kitoje pusėje", - sakė I. Šakalienė.

Gėlėmis, anot vedėjos, šiais metais vėl bus bandoma spręsti pernelyg intensyvaus judėjimo senamiestyje, Žvejų gatvėje, problemą.

"Nusipirkome 6 žemas, ant žemės pastatomas klombas, kurios ribos eismą Žvejų gatvėje, prie kavinių. Prie jų automobiliai važiuodavo iš Žvejų gatvės tarp pastatų iki pat upės, nors ten leidžiamas tik pėsčiųjų eismas ir stovi kelio ženklai. Jau pernai, reaguodami į šią situaciją, buvome įrengę pastatomus gėlynus, tačiau jie labai nukentėjo, tad dabar bus įrengti stacionarūs ir nepajudinami gėlynai", - sakė vedėja.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder