Ekspertų nuomonės dėl mergaitės skiriasi

Ekspertų nuomonės dėl mergaitės skiriasi

Ekspertų tarybos nariai nebuvo vieningi svarstydami klausimą, kurioje vietoje ir ant kokio postamento Šiauriniame Danės rage turėtų atsirasti mergaitės skulptūrėlė.

Pirmadienį Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos posėdyje svarstyti du skulptoriaus Romualdo Kvinto skulptūros "Bučinys, arba Sveiki atvykę" (1 m aukščio mergaitės figūrėlė) įrengimo Šiauriniame rage projektiniai pasiūlymai.

Pirmas siūlytas variantas, pateiktas Parko galerijos, - mergaitė atsistotų ant didelio akmens, kaip ir berniukas Kruizinių laivų terminale. Akmuo atsirastų ant archeologinėje zonoje esančios akmeninės dangos, žyminčios, jog kažkada čia buvo smalos virykla. Šiuo atveju baiminamasi, kad mergaitė gali pradingti tokioje didelėje erdvėje.

Kitas variantas - skulptūrėlė stovėtų ant stilizuoto knechto arčiau vandens, maždaug toje vietoje, kurioje anksčiau buvo navigacinis ženklas. Pasak architekto Edmundo Andrijausko, sieti mergaitę su berniuku, kad ji būtinai žiūrėtų į jį ir tik jam skirtų savo bučinį, nereikėtų.

Už knechtą pasisakė daugiau posėdžio dalyvių, kai kurie jų pašmaikštavo, jog būtina atsižvelgti ir į tai, kad turistai būtinai norės su mergaite pasibučiuoti.

Ne vienas ekspertas mano, jog vis dėlto būtina atsivilioti skulptorių į Klaipėdą, kad lemiamą žodį ir dėl vietos, ir dėl postamento tartų pats R. Kvintas.

Pirmadienį ekspertų taryba tik išsakė nuomones, išvadas pateiks vėliau.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder