Grindinio apšvietimas pradėjo kelti pavojų

Grindinio apšvietimas pradėjo kelti pavojų

Grindinyje įrengtas apšvietimas Klaipėdoje nepasiteisino. Dėl klimatinių sąlygų ir žmonių vandalizmo lempos dažnai neatlieka savo funkcijos ir kelia grėsmę.

Klaipėdietis Gediminas sekmadienį tinkle "Facebook" pasidalino informacija, jog neveikia bent pusė požeminėje perėjoje po Pilies tiltu grindinyje įrengtų lempų. Vyras per perėją ėjo kartu su šunimi, kuris užlipęs ant sudužusios lempos ėmė šokinėti ir cypti.

"Iš pradžių nesupratau, koks reikalas, ir pats išsigandau. Pasirodo, viena lempa išdaužta ir užversta sniegu, o šuo užlipęs ant jos gavo elektros iškrovą. Mano šuo didelis, o jei mažiukas būtų? Arba vaikas sumanytų su sniegu pažaisti? Kažkas juk turi prižiūrėti tokius dalykus", - tvarkos pasigedo miestietis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, jog skundas pasiekė Savivaldybę ir perduotas už uostamiesčio apšvietimą atsakingai UAB "Gatvių apšvietimas". Šios bendrovės direktorius Dangeras Aleksandrovas patikino, jog į pranešimą sureaguota ir tą pačią dieną lempa sutaisyta. "Požeminės perėjos po Pilies tiltu apšvietimas yra problemiškas. Grindinyje įmontuotas lempas nuolat daužo vandalai. Apskritai šitoks apšvietimas nėra geras pasirinkimas Klaipėdoje dėl klimato sąlygų, nes lempas nuolat apsemia lietaus vanduo, sniegas ir jos dažnai perdega. Mums jos yra nuolatinis galvos skausmas. Keičiame lempas tada, kai gauname gyventojų pranešimus ar patys pastebime, jog perdegė", - sakė D. Aleksandrovas.

UAB "Gatvių apšvietimas" vadovas užsiminė, kad požeminėje perėjoje siūlys keisti apšvietimo tipą ir prašys Savivaldybės, kad įgyvendinant naujus projektus grindinio apšvietimo Klaipėdoje būtų vengiama. Dabar lempos grindinyje yra sumontuotos Žardės aikštėje, M. Mažvydo alėjoje, senamiestyje prie prekybos centro "Kiras" ir kitur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder