Griūvančius balkonus sutvarkys per renovaciją

Griūvančius balkonus sutvarkys per renovaciją

Praeivius išgąsdino kone ant jų galvų byrantis Herkaus Manto gatvės 6-ojo namo balkonas. Tikimasi, jog bėdos grėsmės nebeliks namą renovavus.

"Iš nuotraukų aiškiai matyti, jog situacija yra labai pavojinga", - lakoniškai apie byrančius balkonus Herkaus Manto gatvėje atsiliepė "Vakarų ekspreso" skaitytojas Romas.

Jo pridėtose nuotraukose aiškiai matoma, jog Herkaus Manto gatvėje nuo 6 numeriu pažymėto namo balkono tiesiai ant pėsčiųjų tako stambiais gabalais byra tinkas.

Šį namą administruojančios bendrijos "Manto šeši" pirmininkas Stanislovas Steckis tvirtino žinantis apie situaciją.

"Sprendžiame. Šią savaitę gausime statybos leidimą, yra paimta milijono litų paskola. Darysime renovaciją - tvarkysime stogą, šiltinsime sienas, bus sutvarkyta ir 11 ar 12 balkonų", - sakė pirmininkas.

Anot S. Steckio, surasti laikiną sprendimą sudėtinga: norint suremontuoti balkoną reikia parengti projektą, o tai kainuoja nepigiai. Vyras svarstė, kad sudėtinga būtų ir dėl to, jog šalia eina centrinė gatvė, kuria eismą reikėtų apriboti.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vyr. specialistė Loreta Granovienė tvirtino, kad už byrančias namo konstrukcijas pirmiausia yra atsakingas namo administratorius.

"Tokius dalykus turi pastebėti pastato administratorius - atlikdamas kasmetinę pastato apžiūrą, jam gali pranešti ir gyventojai. Administratorius pirmiausia privalo aptverti pavojingą vietą įspėjamąja juosta, bokšteliu pasikelti ir nuimti tai, kas ten atsilaisvinę", - aiškino valdininkė ir tvirtino, jog vėliau su gyventojais privaloma apsispręsti dėl remonto.

Jei jokių veiksmų nesiimama, galima kreiptis į minėtą skyrių. Tuomet atliekamas priežiūros vykdymo patikrinimas ir surašomi reikalavimai.

Specialistė džiaugiasi, jog šiemet stebimas namų administratorių suaktyvėjimas - pateikiama vis daugiau projektų ir prašymų leisti atlikti balkonų remontą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder