Į kapines neleidžiama įvažiuoti net žmonėms su negalia

Į kapines neleidžiama įvažiuoti net žmonėms su negalia

Ant Joniškės kapinių vartų kabo skelbimas, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracija informuoja, jog spalio 31 d. ir lapkričio 1 d. į kapines įvažiuoti bus leidžiama nuo 8 iki 11 val.  tik neįgaliesiems, turintiems pažymėjimus.

To nežinantys žmonės piktinasi ir negaili gražių žodžių kapinių prižiūrėtojui. Net pinigų jam siūlo. Šiam žmonių gaila, bet jis turi vykdyti Savivaldybės nurodymą. „Neįgalūs žmonės krenta iš mašinos, nepaeina, o aš neleidžiu, košmaras. Leidau iki 12 val., o galima buvo tik iki 11 val. Jau man skambino, gavau velnių, kam leidžiu. Man negaila, leisčiau, bet negaliu“, - teisinosi vyras.

Į šias kapines antradienį gerokai po pietų atvykusi Klaipėdos miesto vicemerė Judita Simonavičiūtė aiškino, kad tokių  priemonių imamasi dėl pačių žmonių saugumo kapinėse.  „Šiandien išgirdau, kad gerokai ribojamas į važiavimas į kapines. Atsiprašome žmonių, turinčių negalią, siūlome jiems apsilankyti kapinėse kitoms dienomis“, - sakė vicemerė.  Ji apgailestavo, kad apie tai žmonėms nebuvo pranešta gerokai anksčiau.

Beje, ta pati tvarka galios ir trečiadienį. Taigi žmonių, turinčių negalią ir negalinčių paeiti, prašoma į kapines vykti iš ryto iki 11 val.

Antradienį Savivaldybės atstovai su vicemere priešakyje lankėsi Joniškės kapinėse norėdami pagerbti Felikso Tiškaus, Klaipėdos miesto garbės piliečio,  mirusio 1976 metais, atminimą, padėti gėlių ant jo kapo.  Prieš tai jie pabuvojo ir Lėbartų kapinėse, kur pagerbė trijų Klaipėdos garės piliečių - Alfonso Žalio, Jono Tatorio ir tik šiemet anapilin išėjusio Vaclovo Strauko atminimą.

„Tai kasmetinė tradicija, tačiau įvairiais laikotarpiais lankome skirtingus kapus. Klaipėdiečius, kurie dalyvavo 1923 metų sukilime, lankome žiemą. O Visų Šventųjų dienos išvakarėse pagerbiame Klaipėdos miesto garbės piliečių atminimą. Žinoma, į Ameriką nevažiuojame, ten yra vienas kapas, į kitus  Lietuvos miestus taip pat“, - sakė J. Simonavičiūtė.

Antradienį po pietų žmonės jau zujo Joniškės kapinėse. Pasak jų prižiūrėtojo, šiemet jų kur kas mažiau nei ankstesniais metais, kai eidavo tiek, kad per kelią nebuvo galima praeiti.  Dabar tik pusė lankytojų, palyginti su ankstesniais metais.

Gėlėmis ir žvakėmis prekiaujanti ponia Onutė neslėpė, kad prekeiviams pristatomos puokštės šiemet dar daugiau pabrango.  Tiek, kiek anksčiau jos kainuodavo litais, dabar – eurais.  Ir už prekybos vietą šiemet reikia brangiau mokėti.  O prekyba sekasi prastai.  Per gerą pusdienį tik dvi nedideles puokšteles po 1,2 euro pardavė.  Didesnės kainuoja po 2 eurus. Žvakelių kol kas žmonės neskuba pirkti, nes  sunku uždegti.  „Sekmadienį daugiau žmonių ėjo. Pas mus uždaros kapinės. Mažai kas beeina, nes pusė lankytojų jau numirė. O ir oras labai prastas“, - sakė moteris.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder