Į KU rektoriaus postą - nė vieno pretendento

Į KU rektoriaus postą - nė vieno pretendento

Nors iki datos, kai pretendentai, norintys užimti Klaipėdos universiteto rektoriaus postą turėtų pateikti reikiamus dokumentus liko tik pusantros savaitės, vakar popiet dar nebuvo sulaukta nė vieno prašymo.

Tačiau, pasak universiteto atstovų, nerimauti dėl to neverta. Esą įprasta praktika, kad prašymų į tokius postus sulaukiama paskutinę savaitę ar net paskutinėmis dienomis.

"Pavyzdžiui, kai pernai vyko rektoriaus rinkimai, kurių metu, deja, nepavyko išrinkti rektoriaus, dokumentus pretendentai daugiausiai nešė paskutiniąją savaitę", - sakė Klaipėdos universiteto vyresnioji specialistė komunikacijai Eglė Straupė.

Ji priminė, kad pretendentų į rektoriaus postą dokumentų bus laukiama iki sausio 21 d. 15 val.

Pasibaigus dokumentų pateikimo laikui ir įvertinus gautų dokumentų atitiktį keliamiems reikalavimams, Klaipėdos universiteto tinklapyje bus paskelbtas pretendentų sąrašas. Galutinis pretendentų sąrašas bus tvirtinamas Klaipėdos universiteto taryboje.

Pretenduojantieji užimti rektoriaus pareigas turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti mokslo laipsnį arba būti pripažinti menininkai, taip pat turėti pedagoginės ir vadybinės patirties, būti susiję su Klaipėdos universiteto Statutu.

Rektoriaus kadencijos trukmė - 5 metai.

Priminsime, kad praėjusių metų spalį Klaipėdos universiteto tarybai išrinkti rektoriaus iš penkių dalyvavusių kandidatų nepavyko. Tiesa, iš pradžių į šį postą pretendavo 6 dalyviai, bet vienas jų iš kovos pasitraukė anksčiau. Galutiniame etape nė vienas kandidatas nesurinko reikiamo balsų skaičiaus. Tam, kad būtų išrinktas rektorius, iš 9-ių Tarybos narių mažiausiai 6 turėjo balsuoti už vieną kandidatą.

Dabar universitetui vadovauja laikinasis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder