Ieško ekonominės plėtros strategijos rengėjų

Ieško ekonominės plėtros strategijos rengėjų

Beveik prieš pusmetį paskelbti uostamiesčio savivaldos, uosto, verslo ir mokslo atstovų ketinimai kartu rengti dokumentą, kuris numatys uostamiesčio ekonominės plėtros ir galimo proveržio kryptis bei konkrečius ilgalaikius veiksmus ir priemones jam pasiekti, įgauna kūną. Jau ieškoma, kas tokią strategiją parengtų.

Miesto Savivaldybė paskelbė atitinkamą viešojo pirkimo konkursą. Jau anksčiau buvo apsispręsta, kad dokumento rengimas turėtų kainuoti iki 150 tūkst. eurų. Konkurso dokumentuose nurodomos gan griežtos sąlygos - paslaugos tiekėjas per pastaruosius 3 metus turi būti įvykdęs bent 3 projektus, kuriuose būtų atlikta tarptautiniu mastu ekonominės plėtros analizė bei sukurta ekonominės plėtros strategija. Jau padarytos strategijos privalo apimti ne mažesnius nei 150 tūkst. gyventojų turinčius regionus, o projektų vertė privalo būti ne mažesnė nei 105 tūkst. eurų.

Be to, privaloma pasiūlyti bent iš 5 žmonių susidedančią kvalifikuotų ir patyrusių ekspertų komandą, kuriems taip pat keliami itin aukšti reikalavimai dėl patirties rengiant analogiškas strategijas.

Konkursą laimėję specialistai turės 17 mėnesių sukurti didelės apimties strateginį dokumentą.

Rengti bendrą miesto ekonominės plėtros strategiją ir užtikrinti tolesnį jos įgyvendinimą sutarė Savivaldybė, Uosto direkcija, Klaipėdos universitetas, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė, Klaipėdos pramonininkų asociacija ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Savivaldybė ketina padengti 52 proc., Uosto direkcija - 24 proc., o kiti partneriai - po 6 proc. kaštų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder