Ir mariose laukiama Kalėdų

Ir mariose laukiama Kalėdų

Ne tik Klaipėdos miestas visas pasipuošęs ir kupinas Kalėdų laukimo. Kuršių mariose plaukiojantis AB "Smiltynės perkėla" keltas "Nida" vakarais atrodo tiesiog fantastiškai - visas spindintis. Toks šventinis akcentas džiugina ir klaipėdiečius, dirbančius Smiltynėje, ir neringiškius, žodžiu, tuos, kurie šventiniu laikotarpiu lanko aną krantą.

"Keltas pasipuošė jau gal prieš savaitę. Gražu. Man tai labai pakelia nuotaiką. Norėtųsi daugiau tokių gražių akcentų", - sakė klaipėdietis Žydrūnas, dirbantis Smiltynėje.

"Žinoma, kad gerai, jog ir apie laivus pagalvota. Aš dirbu kitame krante, tai mane labai džiugina", - sakė Gintautas, išlipęs iš kelto.

Pasirengusi papildomiems reisams

"Smiltynės perkėla" šiemet jau antri metai artėjant didžiosioms šventėms papuošia vieną iš savo keltų. Pernai reikėjo tam šiokių tokių investicijų, o šiemet - tik pakeisti perdegusias girliandos lemputes, šį bei tą parestauruoti, juk sąlygos ant vandens girliandoms nėra pačios geriausios.

"Stengiamės išlaikyti tradiciją, kad plaukiotų kalėdinis keltas. Jo įžiebimą derinome su miesto eglės - kai buvo ji įžiebta, nušvito ir mūsų laivas. Toks pasipuošęs jis plaukios iki Trijų karalių (iki sausio 6 d., kai baigsis kalėdinis laikotarpis - aut. past.). Norėtume, kad tokia tradicija gyvuotų kuo ilgiau, - kalbėjo "Smiltynės perkėlos" generalinis direktorius Mindaugas Čiakas. - Labai tikimės, kad spustelėjus pirmam šaltukui, iškritus pirmam sniegui daug klaipėdiečių ir miesto svečių norės aplankyti ir mūsų nuostabų pajūrį, o mes stengsimės užtikrinti jiems kelią prie jūros."

Keltų bendrovė yra pasirengusi visą šventinį laikotarpį dirbti įprastu režimu pagal darbo grafiką, o jeigu reikės, kaip ir vasarą darys papildomus reisus. Kol kas tokių pageidavimų dar negauta.

 VADOVAS. Mindaugas Čiakas laikinuoju "Smiltynės perkėlos" vadovu tapo šiemet birželį, o nuo spalio 1 d. jau yra nuolatinis vadovas. Taigi tokias pareigas eina tik trečią mėnesį.

2019-ieji - rekordiniai visomis prasmėmis

Pasak M. Čiako, "Smiltynės perkėlai" 2019-ieji buvo rekordiniai ir geriausi jos istorijoje visomis prasmėmis - ir perkeltų automobilių, ir keleivių, ir gautų pajamų skaičiais.

"Visus savo įsipareigojimus valstybei įvykdysime, pervesime jai dividendus, kurie šiemet irgi bus rekordiniai. Esame įsipareigoję 70 proc. pelno atiduoti valstybei", - teigė "Smiltynės perkėlos" vadovas.

"Smiltynės perkėla" Klaipėdoje žinoma kaip socialiai atsakinga įmonė. "Stengiamės gero atriekti ir kitiems, kad geresniais dalykais galėtų pasinaudoti ir miestiečiai. Mūsų bendrovė irgi yra miesto dalis, sujungianti du miesto krantus", - kalbėjo M. Čiakas.

Bendrovės vadovas dėl prognozuojamos krizės per daug nesijaudina. "Anksčiau ar vėliau visos krizės baigiasi. Prisimename, kokią didelę krizę išgyvenome, tai vargu ar dabar tokia bus. Visi esame pasimokę ir tam pasiruošę - įmonės turi sukaupusios lėšų atsargos fonduose krizei įveikti. Praėjusią krizę "Smiltynės perkėla" atlaikė gana gerai - atlyginimai darbuotojams nebuvo sumažinti, tik administracijai", - sakė jis.

"Smiltynės perkėlos" valdybos sprendimu bendrovės darbuotojų atlyginimai šiemet nuo spalio 1 d. buvo padidinti vidutiniškai 21 proc. Priklausomai nuo darbo pobūdžio, vieniems daugiau, kitiems mažiau. Po Naujųjų metų atlyginimai dar šiek tiek didės keltų kapitonams. "Smagu, kad valdyba labai rūpinasi darbuotojais", - sako bendrovės vadovas.

2020 metams bendrovės lūkesčiai labai dideli. Norima sutvarkyti visą teritoriją, tikimasi išeiti iš teismų proceso. Turėtų prasidėti naujo keleiviams aptarnauti skirto pastato statyba Naujojoje perkėloje Klaipėdos pusėje. Gali būti, kad bus pradėta ir naujo krovininio kelto statyba. Kitų metų sausį jau turėtų būti atplėšiami vokai su pasiūlymais, o pavasariop tikimasi pasirašyti sutartį su laivo statytojais.

"Neįsivaizdavau, kiek teks atlaikyti"

Paklaustas, kokie šie metai buvo jam pačiam, M. Čiakas atsakė: "Man jie buvo be galo permainingi, labai spalvingi. Metų pradžioje tikrai netikėjau, kad tiek visko nutiks, neįsivaizdavau, kad tiek daug teks visko atlaikyti. (Ilgamečiam bendrovės vadovui Dariui Butvydui pasitraukus iš vadovo posto šiemet birželį, pačiame darbymetyje, M. Čiakas buvo paskirtas laikinuoju bendrovės generaliniu direktoriumi, o nuo spalio 1 d. - nuolatiniu - aut. past.) Man labai padėjo kolektyvas, jaučiau labai stiprų savo šeimos palaikymą. Ji mane padrąsino sakydama, kad jeigu gyvenimas duoda tokį šansą, reikia jį išbandyti."

Paklaustas, ar buvo sunku, jis atsakė: "Neslėpsiu, buvo sunku. Atrodo, kad daug kas man žinoma, "Smiltynės perkėloje" išdirbau jau devynerius metus, prasidėjo dešimti. Nusimanau apie visą techniką, apie infrastruktūrą, bet gyvenimas vis duoda ką nors naujo, ypač bendravimo su žmonėmis srityje. Reikia dar ir didelės vadovavimo patirties, bet iš lėto einu į priekį."

Kaip linksmiausią įvykį per savo darbo metus jis prisimena "Smiltynės perkėlos" pastato Šiauriniame rage atidarymą. Buvo labai saulėta ir karšta diena. "Tai vienas iš smagesnių įvykių. Pamenu, džiaugėmės, kad atgijo šita Klaipėdos vieta. Tikimės, kad po poros metų ir Naujoji perkėla atsigaus - projektuojamas labai gražus nemažas 2 tūkst. kvadratinių metrų pastatas. Numatoma ir terasa keleiviams, ir kavinė. Jo projektas sausį bus pristatytas visuomenei", - sakė jis.

M. Čiako, kaip "Smiltynės perkėlos" generalinio direktoriaus, svajonė: "Noriu perkėlai pastatyti bent du naujus laivus, nes šitas laivynas jau dėvisi. Esu technikos žmogus ir tai suprantu. Norėčiau, kad kolektyvas dar labiau sutvirtėtų."

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder