Išmokę plaukti mažieji klaipėdiečiai įvertinti diplomais

Išmokę plaukti mažieji klaipėdiečiai įvertinti diplomais

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras šią vasarą jau trečius metus surengė akciją, kurios metu mažuosius klaipėdiečius kvietė į plaukimo pamokėles. Norinčių išmokti plaukti buvo tiek daug, jog registraciją visuomenės sveikatos specialistai atliko tik per dvi dienas. Nepaisant to, beveik keturi šimtai uostamiesčio vaikų visą birželį ,,Gintaro“ sporto centro baseine nemokamai mokėsi plaukti, tobulino savo gebėjimus, stiprino sveikatą. Vaikams, baigusiems šešių pamokėlių kursą buvo įteikti jų gebėjimus įrodantys diplomai.

Ši trečiąkart rengta iniciatyva kasmet sulaukia itin didelio klaipėdiečių susidomėjimo, tad nenuostabu, kad ir šiemet norinčių dalyvauti programoje buvo gerokai daugiau, nei buvo numatyta. Plaukimo pamokėles šiemet iš viso galėjo lankyti 384 mokiniai, einantys į 1-8 klases. Pagal amžių jie buvo suskirstyti į du etapus - kiekviename po 192 vaikus. Pagal sudarytą grafiką mažieji klaipėdiečiai lankė šešių pamokų kursą, kurių metu po vieną akademinę valandą, pratinosi prie vandens, mokėsi plaukti, gerino jau turimus įgūdžius. Pirmoji 1-3 klasių mokinių grupė, startavo birželio pradžioje. Po poros savaičių juos pakeitė antrasis vyresnių plaukikų būrys - nuo birželio vidurio iki liepos pradžios 4-8 klasių mokiniai, prižiūrimi trenerio, taip pat mokėsi ir smagiai leido laiką baseine.

Specialistai džiaugėsi, kad visi užsiėmimai vyko laiku ir sklandžiai. Pasibaigus numatytam pamokų kursui visi vaikai buvo įvertinti diplomais. Šis dokumentas nurodo plaukikų įgytą lygį pasirinktu stiliumi įveikiant 25 m. Birželio viduryje buvo įteikti diplomai pirmajame etape dalyvavusiems jauniesiems klaipėdiečiams. Penki pirmo lygio diplomai buvo įteikti plaukikams, kurie numatytą atstumą įveikė tik su viena pagalbine priemone. Antro lygio diplomais apdovanota 16 vaikų, kurie atstumą įveikė pasitelkdami dvi pagalbines priemones. Daugiausiai, net 171 trečio lygio diplomų, buvo įteikta už 25 m atstumo įveikimą su dviem ir daugiau pagalbinių priemonių. Antrame etape kiek vyresnių vaikų grupės plaukimo pamokėlių finišą taip pat vainikavo jaunųjų plaukikų įvertinimas: pirmo lygio diplomai įteikti 25 vaikams – jie numatytą atstumą įveikė tik su viena pagalbine priemone. Antro lygio diplomais apdovanoti net 83, o trečio - 76 jaunieji plaukikai.

Plaukimo pamokėlės – ne tik puiki galimybė vaikams priprasti prie vandens, išmokti plaukti, tačiau tai ir puikus būdas sveikatinimui, fizinės būklės gerinimui. Užsiėmimų vandenyje metu stimuliuojama kvėpavimo sistema, gerinama miego kokybė, raminami nervai, mobilizuojama medžiagų apykaitą. Treniruojantis baseine pasireiškia visos fizinės ypatybės: greitumas, jėga, lankstumas, ištvermė, taip pat lavinami motoriniai gebėjimai: pusiausvyra, koordinacija, vikrumas, galingumas, reakcijos spartumas. Plaukimas – vienintelė fizinės veikos forma, kuri tuo pat metu ir stiprina, ir atpalaiduoja organizmą.

Nustatyta, jog geriausiai plaukti išmokstama baseine bei mokant treneriui. Suformuotas įgūdis išlieka visą gyvenimą, todėl rekomenduojama vaikus skatinti pradėti mokytis plaukimo kuo anksčiau. Įrodyta, kad vaikai turi geresnius plaukimo gebėjimus, jei plaukti moka jų tėvai. Visuomenės sveikatos specialistų nuomone plaukimo įgūdžius įgyti per 6 plaukimo pamokas sugeba ne visi, todėl ypatingai akcentuojama tai, kad įgūdžius vandenyje tobulinti reiktų visus metus, o tuo rūpintis turėtų patys vaikų tėvai.

2013 m., padedant treneriui, plaukti nemokamai išmoko 384 uostamiesčio mokiniai, lankantys 1–12 klases. 2014 metais rengiamos akcijos metu šia galimybe pasinaudojo jau net 576 vaikai, lankantys ikimokyklinio ugdymo įstaigas ar besimokantys 1–8 klasėse. Šiemet plaukimo programoje, prižiūrimi patyrusių trenerių, sudalyvavo 384 uostamiesčio vaikai. Plaukimo pamokėles uostamiestyje tampa gražia tradicija – jas planuojama organizuoti ir ateityje, todėl mažieji klaipėdiečiai ir jų tėveliai kviečiami sekti Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro informaciją ir būtinai sudalyvauti plaukimo programoje kitais metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder