Jaunieji Klaipėdos kūrėjai buriasi į vieną platformą

Jaunieji Klaipėdos kūrėjai buriasi į vieną platformą

Klaipėda – pirmoji Lietuvoje, įgyvendinusi unikalią idėją ir sudariusi iš Klaipėdos miesto kilusiems jauniesiems kūrėjams galimybę susiburti į vieną platformą ir taip skleisti žinią apie save tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Šiemet startavęs informacinis tinklapis-platforma „Klaipėda kuria pasauliui“ (www.klaipedoskurejai.lt) yra sudedamoji jaunųjų klaipėdiečių kūrėjų, išvykusių iš Klaipėdos ar Lietuvos, kūrybos pristatymo programos „Mes esame“ dalis.

Programa „Mes esame“ skirta iš Klaipėdos kilusių įvairių meno sričių jaunųjų menininkų iki 29 m., kuriančių ar studijuojančių Lietuvoje bei užsienyje, kūrybos ir veiklos pristatymui. Šia programa siekiama užmegzti su jaunaisiais kūrėjais ilgalaikius ryšius, dalintis patirtimi ir kūrybinėmis idėjomis, paskatinti juos sugrįžti į Klaipėdą.

„Šį projektą vystome jau ne pirmi metai. Jis skirtas jauniesiems kūrėjams, tiems, kurie gimė, augo, studijavo Klaipėdoje ir išvyko iš gimtojo miesto į užsienį ar į kitus Lietuvos miestus. Kiekvienas miestas, kiekviena bendruomenė nori išlaikyti ryšį su jaunu kūrėju. Šio projekto tikslas yra užmegzti ilgalaikius kontaktus su Klaipėdoje gimusiais, augusiais kūrėjais ir kartu pademonstruoti norą ir toliau juos įtraukti į miesto raidos procesus“, – sako Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tinklapio www.klaipedoskurejai.lt paskirtis – pristatyti Klaipėdai ir pasauliui veiklas ir kūrybą jaunų žmonių, menininkų, kilusių iš Klaipėdos, bet šiuo metu besimokančių, gyvenančių ar kuriančių už Klaipėdos miesto ribų. Tinklapyje galima rasti jų kūrybines biografijas, kūrinių sąrašus, albumus, nuorodas į kūrėjų asmenines / kūrybines svetaines, kūrėjų veiklų anonsus, nuorodas į šaltinius tobulėjimui, karjerai, finansavimui.

„Siekiame sukurti platformą apie pačius jaunuosius kūrėjus, apie jų vykdomą veiklą. Dalis šių jaunųjų kūrėjų jau yra gerai žinomi pasaulyje, tačiau mūsų bendruomenė yra mažai su jais susipažinusi, todėl ir siekiame sukurti šią platformą. Norime pasakyti jauniesiems kūrėjams, kad visai nesvarbu, kur jie šiuo metu gyvena, svarbu, kad jie jaustųsi miesto dalimi“, – sako N. Lendraitis.

Šiuo metu tinklapyje jau yra paskelbta informacija apie 120 jaunųjų kūrėjų. Iki šių metų pabaigos planuojama paskelbti informaciją dar apie 40 kūrėjų, o ateityje šis skaičius nuolat didės.

Projekte dalyvaujantys bei naujai prisijungiantys kūrėjai gali nemokamai susikurti ar papildyti savo asmeninį puslapį kūrybinėmis naujienomis, aktualijomis, kvietimais ir skelbimais. Be to, galima nemokamai naudotis tinklapyje pateikiama kūrėjams naudinga informacija. Taip pat yra sudarytos galimybės užmegzti, stiprinti ir plėtoti bendradarbiavimo ryšius su kitais kūrėjais ir vadybininkais.

Tinklapio administravimą vykdo viešoji įstaiga „Pokyčių bendruomenės fondas“. Tinklapio įkūrimą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija jaunųjų klaipėdiečių kūrėjų, išvykusių iš Klaipėdos ar Lietuvos, kūrybos pristatymo programos „Mes esame“ 2017 metų lėšomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder