Jūra grąžino žmonėms šiukšles

Jūra grąžino žmonėms šiukšles

Jei leis oro sąlygos, trečiadienį popiet Preilos pajūryje planuojama talka - bus renkami praėjusią savaitę į paplūdimį iš jūros išmesti kalnai šiukšlių.

"Tokio baisaus vaizdo dar nėra tekę regėti. Kalnai į žoles įsivėlusių ir į krantą išmestų plastikinių butelių, skardinių", - kaip atrodo Preilos paplūdimys, antradienį pasakojo Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser.

Pasak jos, apie baisią situaciją paplūdimyje praėjusį penktadienį pranešė vienas preiliškis.

"UAB "Neringos komunalininkas" darbuotojai pradėjo dirbti, bet matome, kad su jokia technika ten nieko nepadarysi, reikia žmogaus rankų. Galvoju, jei yra bėda, turėtume visi prisidėti. Jei dabar tų šiukšlių nesurinksime, vėjas jas pūs toliau į kopas, į mišką, vėliau vis tiek teks surankioti, niekur jos nedings", - pasakojo A. Feser.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbta akcija, kviečianti sausio 9 d. 13 val. visus galinčius prisidėti ir atvykti į Preilą rinkti šiukšlių.

Komentaruose ne vienas žadėjo prisijungti, kiti apgailestavo, kad akcija rengiama darbo metu, tad, pavyzdžiui, dirbantys klaipėdiečiai neturės galimybės atvykti. Kiti replikavo, kad mielai prisijungtų, jei tik kas sumokėtų už kelionę iki Preilos.

"Jūra išsivalė, grąžino šiukšles jų savininkams", - taikliai pastebėjo viena feisbuko lankytoja.

Tačiau, pasak A. Feser, sunku identifikuoti, iš kur tie kalnai šiukšlių galėję atplaukti. Būtų galima nebent iš etikečių nustatyti, bet daugelis jų nusiplovusios.

"Dažniausiai pas mus viską neša iš pietų pusės, bet sunku pasakyti, nes praėjusią savaitę pūtė įvairių krypčių stiprūs vėjai. Jie pridarė labai daug žalos - ir kopagūbrį nuplovė, ir daugybę laiptų sulaužė", - pasakojo Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė.

Kadangi antradienį snigo ir pustė, šiek tiek suabejota, ar trečiadienį bus tinkamos sąlygos rinkti šiukšles.

"Žiūrėsime, kokios bus oro sąlygos. Bet kuriuo atveju "Neringos komunalininko" ir Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai rinksis. Tikimės, kad prisijungs ir daugiau žmonių. Čia ir pamatysime, kaip mums visiems rūpi pajūris", - sakė A. Feser.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder