Kalėdinių vitrinų konkurse - drąsa, žaismė ir jaukumas

Kalėdinių vitrinų konkurse - drąsa, žaismė ir jaukumas

Kuklumo ir elegancijos palytėtas baigėsi jau 22-asis dienraščio "Vakarų ekspresas" ir Klaipėdos savivaldybės surengtas kalėdinių vitrinų konkursas, tapęs savotiška pamoka, kad vitrinos gali būti turtingos išmone, grožiu, idėjomis, išradingomis detalėmis ir kompozicija.

"Jau 22-ą kartą vykstantis kalėdinių vitrinų konkursas leido pasidžiaugti daugeliu dalykų: tuo, kad jam buvo pasirengta profesionaliai, etiškai bei išradingai. Smagu, kad įmonės, esančios toli nuo centro, pagrindinių gatvių bandė sukurti kalėdinį stebuklą. Ir kad neįdedant daug lėšų, paprastomis priemonėmis puošdami vitrinas dalyviai išsiskyrė išradingumu, giliu šventės pojūčiu, gebėdami subtiliai išreikšti laukimo laikotarpio iškilmingumą. Stengtasi, kad visi pasijustų laimingi ir jaustų dvasinę prabangą", - sakė Klaipėdos miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis.

"Natūralu, kad tai, kaip praeinančius metus išgyveno miestas, atspindi vitrinos - papuoštos paprastai ir skoningai, kokybiškai. Kai kurios vitrinos buvo sukurtos minimaliomis priemonėmis, suprasta, jog kartais pakanka apie tai pagalvoti ir padaryti, kad Kalėdos nebūtų tik komercinė akcija, bet ir dvasią pakylėjantis reginys", - sakė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto profesorius Vakaris Bernotas.

Tiesa, šiemet pastebėta ir tokių vitrinų, kurių puošėjai tiesiog panaudojo praėjusių metų dekoracijas.

Gražiausios kalėdinės vidinės vitrinos konkursas gal nebuvo toks turtingas ir žėrintis, kaip praėjusiais metais, tačiau jų puošėjams nestigo žaismės ir mįslingumo, nors galimybės ir verslo pobūdis, puošybos formos buvo itin skirtingi.

II vietą gavo parduotuvės "Apranga" vitrina, kurią puošiant pavyko išreikšti svajingą kalėdinio laukimo idėją.

III vietą pelnė prekybos ir pramogų centro "Pyraginė" vitrina, viliojanti įprastais, tačiau neįprastai patraukliai pateiktais gardumynais.

Paskatinimo nusipelnė PC "BIG2" "Take it", sugalvojusi gražių detalių vitrinos papuošimui, žavingos "Zara" ir "Bershka" vitrinos, "Miglė", sukūrusi vitriną lyg mažą šventinį buduarą. "Pull and Bear" subtiliomis užuominomis siekė nustebinti jaunimą.

Kokios šviesos nutvieskė praeivių veidus

2014 metų gražiausiomis lauko vitrinomis buvo pripažintos ir pelnė pirmąsias vietas bendrovės, nuoširdžiai norėjusios papuošti savo miestą.

I vietą pelnė kavinės "Flamingas" vitrina - komisijos įvertinta už drąsą, žaismingumą, originalumą ir grožį.

II vieta buvo skirta "Friedricho pasažui" - už pasakišką, jaukią aplinką, kalėdinį spindesį.

III vietą atiteko TIC - už kalėdinės romantikos skleidimą.

Paskatinimo nusipelnė Smiltynės pirtis - už savo lankytojams suteiktą galimybę pajusti kalėdinę nuotaiką. Nedaug varžovams nusileido "Gausos", sugebanti originaliai vitrina, ir "Gerry Weber" - už asketišką estetiką. "Krantas Travel" atspindėjo savo miesto simbolius bei įmonės tematiką.

Konkurso nugalėtojai kitų metų pradžioje bus apdovanoti metine "Vakarų ekspreso" prenumerata ir kitais prizais.

Primename, kad gražiausios kalėdinės vitrinos konkursas nesibaigia. Savo simpatijas labiausiai patikusiai vitrinai gali pareikšti ir portalo "VE.lt" lankytojai. Iki sausio 5 dienos vyks balsavimas, kuris parodys, kuri vitrina šiemet nusipelnė skaitytojų simpatijų prizo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder