Karštas vanduo - pigesnis nei pernai

Karštas vanduo - pigesnis nei pernai

Didžiausio nepriklausomo uostamiesčio šilumos tiekėjo - UAB "Fortum Klaipėda" - techninė profilaktika lėmė, kad birželį klaipėdiečiams už šiltą vandenį teks mokėti 10,7 proc. daugiau nei gegužę. Visgi karštam vandeniui gaminti naudojamos šilumos energijos kaina bus 21 proc. mažesnė nei prieš metus.

"Fortum Klaipėda" techninę profilaktiką vykdys nuo birželio 8-osios, tad kurį laiką miestui netieks šilumos. Todėl "Klaipėdos energija", centralizuotai tiekianti šilumą klaipėdiečiams, yra priversta supirkti šilumos energiją ir iš kitų nepriklausomų šilumos gamintojų, energiją parduodančių kur kas brangiau.

Pavyzdžiui, "Fortum Klaipėda" parduodamos šilumos energijos kaina yra 7,3 cento už kilovatvalandę, o "Pramonės energijos" ir "Geotermos" atitinkamai 12,99 ir 14,86 cento už kilovatvalandę. Dėl šios priežasties vidutinė šilumos pirkimo kaina iš nepriklausomų energijos šaltinių, palyginti su gegužę, birželį išaugs net 46,3 proc.

Beje, neseniai gyventojus pasiekė paskutinės jau pasibaigusio šildymo sezono sąskaitos. Skaičiuojama, kad 60 kv. m ploto buto šildymas balandį vidutiniškai Klaipėdoje kainavo 111,6 lito, kai pernai tuo pačiu metu reikėjo mokėti 196,8 lito. Sąskaitos yra maždaug 43 proc. mažesnės nei prieš metus, nes galiojo mažesnė šilumos kaina, be to buvo suvartota beveik 32 proc. mažiau šilumos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder