Keliams ir kiemams - beveik 9 milijonai

Keliams ir kiemams - beveik 9 milijonai

Kitą savaitę oficialiai baigsis žiemos sezonas. Uostamiesčio kelininkai nuo balandžio jau kibs į asfalto dangų remonto darbus - planuojama tvarkyti ne tik gatves, bet ir paplūdimių prieigas, švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų bei daugiabučių kiemus.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova skaičiavo, kad miesto šaligatvių ir aikščių priežiūrai šią žiemą buvo išleista beveik 403 tūkst. Eur, gatvių priežiūrai - kiek daugiau nei 516 tūkst. Eur. Pasak I. Nachčiunovos, ši žiema buvo sudėtinga dėl didelių ir staigių temperatūros pokyčių. Kelininkai nespėdavo greitai sureaguoti į oro sąlygas ir užtikrinti saugių eismo sąlygų, dėl to šį sezoną jiems 3 kartus buvo skirtos baudos, siekusios 2 200 Eur.

Esant teigiamai temperatūrai šaligatviai jau nuo kovo pradžios pradėti valyti, kad neliktų žiemos sąnašų, smėlio. Darbus numatoma baigti pirmosiomis balandžio dienomis. Taip pat balandį kelininkai imsis ir remonto darbų. Planuojama, kad šiemet asfalto dangų remontui bus išleista apie 3,4 mln. eurų (pernai - 1,3 mln. Eur).

Pirmiausia bus tvarkomos duobės magistralinėse miesto gatvėse ir ten, kur kursuoja keleivinis transportas. Duobės buvo tvarkomos ir žiemą - naudojant šaltą asfaltą. Tam buvo išleista 22,5 tūkst. eurų.

Ištisinės dangos bus tiesiamos Vingio g. (atkarpoje nuo Jūrininkų pr. iki Smiltelės g., vienoje pusėje), Gedminų, Liepų g. (atkarpoje nuo Herkaus Manto iki K. Donelaičio g.), Danės g. (atkarpoje nuo Atgimimo aikštės iki Pilies tilto), aikštelėje ties Šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčia Debreceno g.

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, gatvių rekonstrukcijai šiemet numatyta apie 5,5 mln. eurų. Darbai vyks Tilžės gatvėje - čia bus sutvarkytas ruožas nuo Šilutės plento iki geležinkelio pervažos, likusią atkarpą iki Jakų žiedo tvarkys "Klaipėdos regiono keliai". Šiemet taip pat bus pradėtos asfaltuoti gatvės Tauralaukyje - Akmenų, Vėjo, jeigu leis aplinkybės, galbūt bus pradėtas ir Debesų, Smėlio gatvių asfaltavimas. Šiuo metu vyksta viešieji pirkimai, tikimasi, kad darbai prasidės gegužę.

Taip pat vyks "Vakarų ekspreso" jau aprašyti darbai: jungties tarp Naikupės g. ir Baltijos pr. tiesimas, Jūrininkų prospekto remontas, Smiltynės pusėje šią vasarą bus rekonstruotas privažiuojamasis kelias prie II perkėlos, šalia esančioje aikštelėje atsiras 4 elektromobilių įkrovos stotelės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder