Kino po atviru dangumi idėja jau tiražuojama

Kino po atviru dangumi idėja jau tiražuojama

Kino po atviru dangumi idėja Klaipėdoje įgauna konkretų pavidalą. Filmai bus demonstruojami ant didelio ekrano Neįgaliųjų paplūdimio automobilių stovėjimo aikštelėje, stebėti jį žiūrovai galės iš savo automobilių, garsą klausydami FM radijo bangomis.

Vasaros kino po atviru dangumi idėją iškėlę jaunuoliai tokį sprendimą rado po diskusijų su Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos, kultūros specialistais ir susitikimo su meru Vytautu Grubliausku metu.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog klaipėdiečiai Viačeslavas Vasiljevas, Gordejus Sebastjanovičius ir Ilja Barkovskis, sugalvoję miestiečių laisvalaikį paįvairinti naktiniais kino seansais po atviru dangumi, atsimušė į miesto Tarybos patvirtintas taisykles, kurios draudžia miesto viešosiose erdvėse renginius po 23 val. (išskyrus didžiuosius miesto festivalius, kurių metu renginių laikas pratęsiamas).

Pasak atsakingų specialistų, taisyklės buvo patvirtintos siekiant suderinti renginių organizatorių ir miestiečių, kurie turi teisę į poilsį, interesus. Meras išsakė nuomonę, jog iniciatyvą palaikytų ir ieškotų kompromisinių būdų ją įgyvendinti.

Nepraėjus nė savaitei nuo idėjos paviešinimo surastas būdas, kaip ją įgyvendinti.

"Pasitarę su specialistais ir miestiečiais nusprendėme, jog rodysime kiną po atviru dangumi Neįgaliųjų paplūdimio automobilių stovėjimo aikštelėje. Žiūrovai galės atvykti į ją su savo automobiliu ir iš jo stebėti filmą, o per radiją klausyti garso takelį. Taigi renginio metu nebus jokio triukšmo. Priekyje pastatytume keletą eilių kėdžių tiems, kurie atvyktų į kino peržiūrą su dviračiais. Manome, jog kino filmą papildysime prekyba kukurūzų spragėsiais ir gaiviaisiais gėrimais. Prekiauti alkoholiu neketiname", - viziją piešė V. Vasiljevas.

Pasak jo, būtent toks kino po atviru dangumi formatas buvo pasirinktas Kaune ir turėjo didelį pasisekimą. Vaikinas taip pat pasidžiaugė, jog po publikacijos "Vakarų eksprese" atsirado nemažai savanorių ir rėmėjų, kurie pasiryžę padėti realizuoti sumanymą.

Šią savaitę V. Vasiljevas su bendraminčiais tvarko renginių organizavimo įmonės steigimo formalumus. Planuojama, jog kino po atviru dangumi projektas startuos birželio 27 dieną. Filmus numatoma rodyti visą vasarą trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais.

Paviešintą kino po atviru dangumi idėją pagavo ir kiti renginių organizatoriai. Socialiniame tinkle "Facebook" paskelbtas įvykis "Kinas po atviru dangumi" su tokiu komentaru: "Kol vieni mąsto kaip organizuoti kino teatrą VIRŠ DANGAUS, mes organizuojame kino teatrą po atviru dangumi! Jau birželio 26-ąją 20 val. kiekvienas klaipėdietis turės unikalią galimybę sudalyvauti Klaipėdoje precedento neturinčiame renginyje! Renginys nemokamas. Filmą rodysime Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto (buvusios Vydūno gimnazijos) stadione (Daržų g. 18). Filmų variantus paskelbsime jau greitai!"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder