Klaipėdiečiai susėdo prie maldos pusryčių stalo

Klaipėdiečiai susėdo prie maldos pusryčių stalo

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pakviesti miestiečiai šeštadienį vėl rinkosi prie bendro maldos pusryčių stalo pasidalyti mintimis ir įžvalgomis apie krikščioniškas vertybes, darnią, susitelkusią ir išmingą visuomenę.

„Malonė – kurianti jėga“ – toks buvo pagrindinis šio renginio leitmotyvas. Maldos pusryčiai prie apvalių stalų jau tapo gražia uostamiesčio bendruomenės tradicija - drauge apmąstyti dvasingumo, gėrio, tikėjimo krikščioniškųjų vertybių galios ir svarbos viešbutyje „Ibis Styles hotel Klaipėda Aurora“"  jau aštuntąjį kartą rinkosi dvasininkai, religinių konfesijų ir tautinių mažumų pasiuntiniai, medikai, kultūros įstaigų darbuotojai, verslininkai, akademinės visuomenės nariai, karinių pajėgų atstovai.

„Pirmiausiai noriu padėkoti visiems už ištikimybę ir palaikymą miestiečius vienijančiai ir jungiančiai bendrystės tradicijai, kuri mus, labai skirtingų pažiūrų ir požiūrių, pasirinkimų bei apsisprendimų žmones, vėl sukviečia prie to pačio Maldos pusryčių stalo“, - sveikindamas susirinkusiuosius kalbėjo renginio šeimininkas ir iniciatorius V.Grubliauskas.

Renginio vedėjui diakonui Nerijui Čapui paviešinus pagrindinę Maldos pusryčių temą, savo mintimis ir patirtimis apie malonę, kaip vieną įstabiausių vertybių krikščioniškosios filosofijos kontekste, pasidalijo klaipėdietis monsinjoras, profesorius Arvydas Ramonas, Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, miesto bažnyčios pastorius Saulius Karosas.

Žodį tarė ir pasauliečiai, paliudiję jog sunkiausiomis savo gyvenimo akimirkomis buvo patyrę įvairiausių dangiškosios malonės apraiškų, padėjusių atsitiesti, išgelbėjusių nuo pražūties, pakreipusių jų likimą visiškai kitokia linkme.

Pranciškono brolio Gedimino paprašyti susikaupti bendrai maldai susirinkusieji meldėsi kartu su vienuoliu, prašydami Dievo užtarimo ir palaimos savo artimiesiems, draugams, miestui, kuriame gyvena, valstybei.

Susirinkusieji taip pat pasimeldė už apgalvotus bei teisingus uostamiesčio bendruomenės sprendimus renkant Lietuvos prezidentą ir šalies atstovus į Europos parlamentą.

Prasmingą, visus klaipėdiečius vienijantį renginį praskaidrino ne vien tiktai Marijos Taikos Karalienės bažnyčios grigališkojo choro „Schola Cantorum de Regina Pacis“ giesmės, bet ir žinomų džiazo muzikantų pianisto Sauliaus Šiaučiulio ir trimitininko V.Grubliausko atliekamos melodijos.

Prie bendro Maldos pusryčių stalo susėdusiems klaipėdiečiams pirmą kartą trimitu grojęs uostamiesčio meras akomponavo grigališkam chorui ir jaunai perspektyviai džiazo vokalistei – savo dukteriai Elzei Grubliauskaitei.

„Manau, kad ši sueiga, kaip ir ankstesnės, praturtins, įkvėps naujiems geriems darbams mus visus - susikaupę bendrai maldai žmonės tampa dvasiškai turtingesni ir šviesesni“, - branginti draugystę, kiekvieną ant krikščioniškųjų vertybių pamatų kartu praleistą valandą kvietė V.Grubliauskas.

Renginio dalyviai buvo tradiciškai pavaišinti blynais, tortu ir kava. Kiekvienas gavo dovaną – Maldos pusryčius primenančią dėžutę su dviem šokoladiniais saldainiais.     



Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder