Klaipėdoje aktyvus jaunimas buriasi į atnaujintą Interact veiklą

Klaipėdoje aktyvus jaunimas buriasi į atnaujintą Interact veiklą

Karantino metu ypač susitraukė aktyvi veikla mokyklinio amžiaus jaunimui, kuris trykšta idėjomis ir noru naudingai veikti. Klaipėdos Rotary klubo „Aditė“ jaunosios kartos ugdymo komiteto direktorei - klaipėdietei Gintei Žilinskienei gimė noras – suburti aktyvų, motyvuotą jaunimą prasmingoms veikloms, kuriose jie galėtų atsiskleisti, semtis vertingos patirties, įgyvendinti projektus ir taip auginti savo sparnus.

Šios idėjos vedinos, „Aditės“ klubo moterys pakvietė Klaipėdos Rotary bendruomenę jungtis į bendrą tikslą ir atgaivinti Interact veiklą uostamiestyje.

Taip gimė Klaipėdos jaunimui skirtas projektas, kuris šiuolaikiškomis priemonėmis su šūkiu „STVERK GALIMYBĘ!

Pagauk savo žvaigždę Interact „Ad - astra“ klube!“ kviečia 12-18 metų jaunimą burtis į jaunųjų Rotary bendruomenę.

O kas ya Interact ir kokia jo veikla, nauda jaunimui, paklausėme keletos buvusiųjų klubo narių ir juos globojusių, įkvėpusių Klaipėdos rotariečių.

Kas yra Interact?

Klaipėdos Rotary „Aditė“ narė Diana Šileikienė":

"Tai pasaulinės Rotary organizacijos dalis. Vieta, kur auginamos mentorystės tradicijos, tai vieta kur supranti, kad duoti, kur kas prasmingiau nei imti. Interact - tai puiki proga išdrįsti kartu su savo bendraamžiais realizuoti savo altruistines idėjas, auginti pasitikėjimą savimi. Juk ne tik suaugę gali daryti gražius ir naudingus darbus visuomenei. Taip, ir Tu , kuriam 12-18 metų!

Pakalbinome ir Klaipėdos jaunimą - buvusius Interact narius, klausdami, kokią naudą gavo iš Interact? Kas iš to, kad dalyvavo Interact veikloje? 

Ieva Česaitytė:

"Baigusi Ažuolyno gimnaziją, 4 metus dalyvavau Interact klubo veikloje, šiuo metu studijuoju Statybos inžineriją VGTU ir esu Vilniaus Geležinio vilko Rotaract klubo kandidatė.

Veikla Interact klube man davė daug nuostabių dalykų, be kurių mano gyvenimas turbūt būtų žymiai kitoks.

Vienas iš svarbiausių dalykų, kurių mes išmokstame Interacte, tai yra komandinis darbas ir komandiniame darbe panaudoti kiekvieno komandos nario pranašumus - kas geriau organizuoja, kas geriau rašo, filmuoja, moka derėtis.

Kiekvienas turi savo stiprybių arba išmoksta išeiti iš komforto zonos ir įgauna naujų įgūdžių".

Gabrielė Žurauskaitė:


"3 metus „gyvenau“ Interact klube, šiuo metu dirbu logistikos vadybininke ir stipriai esu įsitraukusi į visuomeninę veiklą: prisidedu prie projekto Klaipėda jaunimo sostinė 2021, taip pat prie projektų "The hero Inside" ir "Plogging in Lithuania". Esu kandidatė į Klaipėdos senamiesčio Rotaract.

Išmokau reikšti nuomonę, klausyti kitų žmonių, įgavau suvokimą, kas yra komanda, ką reiškia organizuoti, iš tikrųjų labai stipriai susipažinau su pačia savimi, kokia esu, supratau kaip myliu visuomeninę veiklą".

Kas labiausiai patiko, prisijungus prie Interact projektų?

Tadas Jančauskas:

"Interact klube buvau 3 metus. Baigiau Gargždų Vaivorykštės gimnaziją, šiuo metu esu KU jūrų uosto inžinerijos 4 kurso studentas, vadovauju reklamos agentūroms ir esu Klaipedos senamiescio Rotaract klubo narys.

Man Rotary bendruomenė yra autoritetas ir priklausyti tokiai organizacijai yra garbė. Puiki atmosfera, gerai praleistas laikas, galimybė tobulėti bei kurti savo bendruomenę man kaip moksleiviui buvo didžiausi prioritetai".

Ieva Česaitytė:

"Mane labiausiai įkvėpė, kad mane supo žmonės, iš kurių norėjosi semtis patirties ir tobulėti. Kiekvienas čia esantis visados turi rimtų ambicijų, kurios automatiškai įkvepia ir tave siekti to paties.

Taip pat mane visad žavėjo tai, kad viena iš interacto misijų yra padėti aplinkui esantiems žmonėms, kas manau yra kiekvieno sėkmingo žmogaus savybė".

Kokiems jaunuoliams labiausiai tiktų Interact bendruomenė?

Gabrielė Žurauskaitė:

"Tiems, kuriems kirba mintys apie norėjimą daugiau, apie idėjas, kaip mūsų visuomėje galėtų būti geriau, energingiems žmonėms, kurie nori kurti, veikti, mokytis. Kas būtent man įstrigo nuo pat pradžių pradėto kelio, tai frazė: “Be a gift to theworld”.

Kokia veikla Interact klube kėlė daugiausiai pasitenkinimo?

Ieva Česaitytė:

"Visa mūsų veikla remiasi į savanorystę, vertybių ugdymą ir pagalbą kitiems, tad visa mūsų veikla buvo skirta visuomenei. Mane asmeniškai visad traukė renginių organizavimas, todėl daugiausiai įsitraukdavau į juos. Esam surengę daug renginių Klaipėdoje, pvz. tokius - „Vaikų šventė“, „Kalėdų miestelis LCC“, „Karjeros galimybės Klaipėdoje“ (renginių ciklas) ir daug kitų)".

Įdomiausi vykdyti socialiniai projektai?

Tadas Jančauskas:

"Dabar manau, kad vertingiausias dalykas buvo procesas. Kelias nuo pradžios iki galutinio tikslo yra ilgas, tenka susidurti su iššūkiais, detalėmis kurių nežinai. Visa projekto eiga automatiškai tave įpareigoja dirbti komandoje, domėtis, bendrauti, tobulėti, įgyti naujų įgūdžių ir žinių".

Gabrielė Žurauskaitė:

"Tikriausiai neišskirsiu nei vieno, nes visi tuomet, kuomet aš buvau, buvo vienodai svarbūs, kupini nuotykių ir iššūkių, tiek asmeniškai, tiek komandai. Svarbu pačiai asmenybei norėti prisidėti ir nebijoti suklysti ir bandyti tai, ko nesame darę ir svarbiausia komunikuoti.

Keletą pavyzdžių, kurie man įsiminė, tai pirmasis interact suvažiavimas, Projektas “Jauni Jauniems” - vaikų gynimo dienai paminėti, Klaipėdos miesto neformalių organizacijų bendri renginiai, na ir žinoma bendri Rotary bendruomenės renginiai".

Ieva Česaitytė:

"Man asmeniškai labai patiko mūsų vizitas į Klaipėdos sutrikusio vystimosi kūdikių namus, kuomet aplankėme vaikus prieš Kalėdas. Taip pat vienas iš šilčiausių mūsų projektų buvo „Šiaurės šunys šildo vaikų širdis“.

Kokioje veikloje galima tęsti Interact idėjas, sulaukus pilnametystės?

Gabrielė Žurauskaitė:

Mano manymu, tuo ir yra nuostabi Rotary bendruomenė, kad galimą keliauti į Rotaract klubą, ir likti Rotary bendruomenėje, kaip kad padariau ir aš".

Tadas Jančauskas:

Rotary bendruomenė yra žavi, nes ją gali sutikti visoje Lietuvoje ir pasaulyje.Po Interact sekantis žingsnis galėtų būti Rotaract klubas. Tokį kelią pasirinkau ir aš.

Manau, kad tai vienas iš geriausių sprendimų padarytų tais metais. Baigus mokyklą, natūralu, jog pasikeičia aplinka, sumažėja draugų ratas ir traukiasi socialinė aplinka. Rotaract suteikia visas galimybes ugdyti, realizuoti save.

Klaipėdos Rotary bendruomenės komentarai

Kokiems jaunuoliams labiausiai tinka Interact veikla?

Klaipėdos Senamiesčio Rotary narė Raimonda Čejauskienė:


"Pirmiausiai aktyviems, kurie nori gyvenime būti sėkmingais ir laimingais, kurių energija užkrėstų kitus. Antra-jaunuoliams, kuriems reikia veiklos, komandos, pavyzdžio ir motyvacijos".

Diana Šileikienė:

"Drąsiems. Ir ne tik. Tai nuostabi terpė mokytis. Tai lyderystės ir savarankiškumo mokykla. Smalsiems, žingeidiems - tai juk veda į pažintį ir į patirtį. Į naujus pojūčius ir potyrius. O tai jau Gyvenimo kapitalas, kuris tikrai pravers einant Savo keliu".

Kokią naudą gauna jaunimas, būdamas Interact klube?

Raimonda Čejauskienė:

Interact klubo veikla pozityviai veikia jaunuolius, keičia jų supratimą apie gyvenimo vertybes, tikslus, moko būti pilietišku, vertingu ir aktyviu visuomenės nariu. Labai gera girdėti, kai buvę Interact ir Rotaract nariai, dabar jau suaugę žmonės kalba apie tai, kad dalyvaujant Rotary bendruomenės veikloje, jie turėjo kitas patirtis nei mokykloje ar šeimoje, įvyko esminiai pokyčiai jų asmeniniame gyvenime, karjeroje".

Kokias prasmingas veiklas, pokyčius gali daryti jaunimas visuomenėje?

Raimonda Čejauskienė:

"Jaunimas gali labai daug !!! Jie jauni, energingi, kūrybiški, inovatyvūs. Rotary veikloje jie daugelio puikių projektų ir idėjų generatoriai, nepamainomi savanoriai – pagalbininkai".

Diana Šileikienė:

"Nuo senoliui panešto sunkaus pirkinių krepšio iki telkiančių idėjų ir veiksmų - jautrumo ligoniams, senoliams kokybiškam mokslinimuisi, švariai erdvei ir netgi iki globalių klimato atšilimo problemų: plastiko nenaudojimo, tvaraus vartojimo. Mes kiekvienas gyvename pasaulyje ir kiekvienas galime daryti Jam teigiamą įtaką".

Klaipėdos Rotary klubo „Aditė“ jaunosios kartos ugdymo komiteto direktorei - klaipėdietei Gintei Žilinskienei gimė noras – suburti aktyvų, motyvuotą jaunimą.

 

Pastaruoju metu projektas „STVERK GALIMYBĘ! Pagauk savo žvaigždę Interact „Ad - astra“ klube!“ kaip reikiant sukibirkščiavo socialiniuose tinkluose ir pradėta aktyviai rinkti nauja Interact komanda, į kurią kviečiama prisijungti socialiai atsakingus, pažangius, lyderiaujančius (arba siekiančius tokiais būti) 12-18 metų jaunuosius klaipėdiečius. Daugiau informacijos galima rasti socialiniuose tinkluose Facebook (rotaryklubasadite ir InteractClubOfKlaipedaIZvaigzde) ir Instagram (aditerotaryclub ir interact_klaipeda)

Registracijos anketą, kurią kviečiama užpildyti iki š.m. lapkričio 19 d., rasite čia.

Anketos nuoroda: https://forms.gle/xHqvpAMZhwMgnxCf8

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder